SINIŠA MALI: U narednih 10 godina u Beogradu će svi imati vodu i kanalizaciju
Foto: Zorana Jevtić

Prioritetna izgradnja fabrika za prečišćavanje vode

SINIŠA MALI: U narednih 10 godina u Beogradu će svi imati vodu i kanalizaciju

Beograd -
Mali je u Surčinu rekao da će u narednih nekoliko godina prioritetna biti izgradnja fabrika za prečišćavanje vode u Velikom selu, Krnjači, Vinči, Barajevu i Ostružnici

SURČIN - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će u narednih desetak godina u Beogradu biti rešen problem pijaće vode i kanalizacije.

Mali je u Surčinu, gde je kompanija "Nestle Adriatic" otvorila pogon za prečišćavanje tehnoloških i sanitarnih otpadnih voda, izjavio da će u sledećih nekoliko sedmica početi izgradnja pogona za prečišćavanje vode u Pinosavi, koji je sličan onom koji je pre tri meseca otvoren u Zucu.

On je rekao da će u narednih nekoliko godina prioritetna biti izgradnja fabrika za prečišćavanje vode u Velikom selu, Krnjači, Vinči, Barajevu i Ostružnici.

Gradonačelnik je rekao da će, zahvaljujući tome, na teritoriji Beograda biti zaokružen sistem koji će omogućiti ravnomerno i kvalitetno snabdevanje pijaćom vodom.

Prema njegovim rečima, oko trećine grada nema kanalizacionu mrežu i već se na tome radi u saradnji sa Vladom Japana, a ceo projekat je vredan 800 miliona evra.

"U narednih 10 godina u Beogradu će svi imati kanalizaciju", zaključio je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track