MLADENOVIĆ: Zbog majskih padavina pokrenuto 250 klizišta!
Foto: KURIR

Rade se analize i projekti

MLADENOVIĆ: Zbog majskih padavina pokrenuto 250 klizišta!

Beograd -
Mladenović koji je i Predsednik Koordinacionog tima za praćanje stanja na klizištima, kazao da su stručnjaci zbog 250 prijava izašli na teren i da se pravi plan za sanaciju koja bi mogla da počne u julu

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je danas da u Beogradu trenutno ima preko 1.100 klizišta, a da su tokom majskih padavina i poplava imali oko 250 prijava.

Mladenović koji je i Predsednik Koordinacionog tima za praćanje stanja na klizištima, kazao da su stručnjaci zbog 250 prijava izašli na teren i da se pravi plan za sanaciju koja bi mogla da počne u julu.

On nije mogao da precizira koliko će sanacija koštati, ali je naveo da će izveštaji sa terena biti deo izveštaja štaba za vanredne situacije koji će usvajati Skupština grada.

"Analize i projekti za sanaciju rade se za saobraćajnice, a što se tiče drugih objekata tu nismo ulazili u naručivanje projekata, jer će se nakon pravljenja izveštaja videti gde će postojati uslovi da se projekti rade", kazao je Mladenović i dodao da su na mnogim mestima imali problem sa nelegalnom gradnjom.

Prema njegovim rečima zbog klizišta je došlo do izmene režima saobraćaja u Volginoj ulici na Zvezdari, ulici Matice srpske i još nekim ulicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track