SARADNJA BEOGRADA I GRAČANICE: Vesić razgovarao sa predsednikom opštine Branimirom Stojanovićem!
Foto: Kurir

Pomoć građanima na Kosovu i Metohiji

SARADNJA BEOGRADA I GRAČANICE: Vesić razgovarao sa predsednikom opštine Branimirom Stojanovićem!

Beograd -
Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu utvrdi saradnja Beograda sa Gračanicom i da njena realizacija počne već od jeseni

BEOGRAD - Grad Beograd treba čvršće da saraduje sa Gračanicom i drugim opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, konstatovano je danas na sastanku gradskog menadžera Gorana Vesića i pomoćnice gradonačelnika Irene Vujović, sa predsednikom opštine Gračanica Branimirom Stojanovićem.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Gradske uprave, dogovoreno da se u narednom periodu utvrdi saradnja Beograda sa Gračanicom i da njena realizacija počne već od jeseni.

Kako se dodaje u saopštenju, na sastanku, kome je prisustvovao i poslanik Vladeta Kostić, razmatrana je i mogućnost kulturne, sportske i prosvetne saradnje, kao i druge vrste pomoći koje Beograd može da pruži opštini Gračanica.

Vesić je istakao da je obaveza Beograda, kao glavnog grada Srbije, da pomaže našim građanima na Kosovu i Metohiji.

Kako je dodao, preko Sekretarijata za kulturu biće pripremljen odlazak beogradskih pozorišta na Kosovo i Metohiju i organizacija drugih kulturnih dogadaja, dok će Sekretarijat za sport učiniti sve da pojedini beogradski sportski klubovi gostuju u Gračanici i drugim opštinama sa srpskom većinom.

Vujović je istakla da će gradska administracija "ohrabriti beogradske srednje i osnovne škole da uspostavljaju čvršću saradnju sa školama na Kosovu i Metohiji, u opštinama sa srpskom većinom".

Ona je dodala da je veoma važno da deca iz tih opština posećuju Beograd, obilaze istorijske i kulturne znamenitosti i druže se sa vršnjacima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track