JUBILEJ: Proslava 70 godina od oslobođenja Beograda trajaće više dana!
Foto: Youtube Printscreen

Oragniazcioni odbor

JUBILEJ: Proslava 70 godina od oslobođenja Beograda trajaće više dana!

Beograd -
U okviru programa oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu biće organizovane kulturne, sportske i zabavne manifestacije i naučni skupovi

BEOGRAD - Proslava 70 godina od oslobođenja Beograda trajaće više dana i u okviru nje će biti organizovane kulturne, sportske i zabavne manifestacije i naučni skupovi, dogovoreno je danas na konstitutivnoj sednici Svečanog i Organizacionog odbora za obeležavanje 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Sednicom, koja je održana u Skupštini grada, predsedavao je gradonačelnik Siniša Mali, a prisustvovali su joj i predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje 70 godina od oslobođenja Beograda Goran Vesić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, osnovni zadatak odbora je utvrđivanje programa obeležavanja jednog od najznačajnijih datuma u istoriji glavnog grada.Na sednici su dati brojni predlozi za proslavu 20. oktobra, a dogovoreno je da se upute zvanični pozivi predstavnicima savezničkih država iz Drugog svetskog rata - Ruskoj Federaciji, Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Francuskoj, kao i njihovim ratnim veteranima, da prisustvuju proslavi oslobođenja Beograda.

Takođe je formirana Radna grupa koja će na narednoj sednici, zakazanoj za 29. jul u Jugoslovenskoj kinoteci, sačiniti scenario proslave.Radnu grupu vodi reditelj Dragan Bjelogrlić, a čine je gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević, književnik Aleksandar Diklić, direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović i pomoćnik ministra odbrane Miloš Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track