VESIĆ: U Obrenovcu od ponedeljka do 300 rešenja dnevno!

Ubrzanje procedure

VESIĆ: U Obrenovcu od ponedeljka do 300 rešenja dnevno!

Beograd -
Maksimalno ćemo ubrzati ovaj proces od ponedeljka, poslaćemo još 10 pravnika i još 15 tehničkih lica, tako da će u Obrenovcu na izdavanju rešenja raditi više od 60 ljudi, kako bi do kraja avgusta bila podeljena svim građanima, rekao je Vesić

OBRENOVAC - Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će se od ponedeljka u Obrenovcu dnevno izdavati do 300 rešenja za isplatu materijalne pomoći posle poplava, kako bi do kraja avgusta bila podeljena svim građanima.

Vesić je danas posetio 21 pravnika koje je grad Beograd poslao u Obrenovac kako bi se ubrzala procedura, istakavši da je pre dva dana izdat najveći broj rešenja - 146, za 150 građana.

Prema njegovim rečima, do sad je izdato 760 rešenja.

"Maksimalno ćemo ubrzati ovaj proces od ponedeljka, poslaćemo još 10 pravnika i još 15 tehničkih lica, tako da će u Obrenovcu na izdavanju rešenja raditi više od 60 ljudi", rekao je Vesić.

On je pozvao donatore da pomognu poklanjanjm deset kompjutera i štampača, koliko je još potrebno ovoj opštini kako bi završila sav posao, jer bi grad morao da sprovede proceduru javnih nabavki i to bi potrajalo.

Vesić je zahvalio svima koji rade i subotom i nedeljom, istakavši da će se pronaći način da oni budu nagrađeni.

Podsetio je da je grad Beograd prebacio 80 miliona dinara za očuvanje komunalnog sistema u Obrenovcu, navodeći da ta preduzeća u maju i junu nisu naplaćivala svoje usluge. Vesić je napomenuo da je Sekretarijat za dečju i socijalnu zaštitu našao donatore za obnovu vrtića, a radi se na tome da se pronađu donatori za rekonstrukciju škola, kako bi se život u Obrenovcu što pre normalizovao.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković zahvalio je gradskoj upravi Beograda na pomoći, istakavši da će zbog toga moći da se izdaje duplo veći broj rešenja nego ranije.Čučković je istakao da će se svi ljudi u Obrenovcu koji su bili ugroženi popavama do zime vratiti u svoje domove.

Upitan koliko je građana do sad dobilo novac, Čučković nije mogao da precizira jer nema informaciju, ali je rekao da je za tri domaćinstva novac prebačen na pogrešne račune, što je dokaz da se već krenulo sa isplatom.

Vesić je, govoreći o saniranju nasipa, rekao da su Beogradvode već uradile projekte, a potrebno je deset miliona evra.

Kako je rekao, ta sredstva su obezbeđena, kao i sredstva za sanaciju klizišta, u iznosu od 1,2 miliona evra.On je izrazio očekivanje da će se uskoro krenuti sa sanacijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track