VESIĆ: Nikakva odluka o Bus plusu nije doneta, sve ostalo su spekulacije!
Foto: Beta

Prevoz mora da se plaća

VESIĆ: Nikakva odluka o Bus plusu nije doneta, sve ostalo su spekulacije!

Beograd -
Mi smatramo da je to jedan posao koji nije baš na najbolji način urađen u gradu i trudimo se da pronađemo rešenja koje će biti dobra za građane Beograda u tom smislu sve opcije su na stolu, rekao je Vesić

OBRENOVAC - Nikakva odluka o odnosu Grada Beograda prema Bus plusu nije još doneta a svako buduće rešenje tog pitanja neće nametati dodatne obaveze građanima, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

"Video sam puno spekulacija u medijima povodom Busplusa, nikakva odluka nije doneta u tom smislu.

Mi smatramo da je to jedan posao koji nije baš na najbolji način urađen u gradu i trudimo se da pronađemo rešenja koje će biti dobra za građane Beograda", rekao je Vesić.

On je dodao da su u tom smislu sve opcije na stolu i dodao da se priprema novi tarifni sistem, jer prihod od saobraćaja opada, pošto nažalost veoma mnogo građana ne plaća prevoz.

"Građani moraju da znaju, ako ne žele da povećamo cene, moramo da plaćamo prevoz i u tom smislu biće preduzete mere", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, jedini način da se poboljša prevoz, kupe novi autobusi i unaprede saobraćajne usluge, jeste da prihod od naplate bude veći.

"Bilo je raznih spelkulacije i oko povećanja cene karta, moram da kažem da će to biti poslednje mere, nijedna odluka nije doneta ni da se povećaju cene karata ni da se smanjuju prava pojedinim kategorijama", istakao je Vesić.

On je rekao da je važno da se ljudi nateraju da plaćaju prevoz i to će biti dovoljno da se sanira situacija.

Napomenuo je da je uvođenje dnevnih karata već počelo da daje rezultate i da će biti novih mera koje će biti poznate u septembru, istakavši da nijedno rešenje neće biti takvo da nameće dodatne obaveze građanima.

Pojedini mediji su preneli da je gradska vlast odustala od preuzimanja Bus plusa, jer bi raskid ugovora bio veoma skup.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track