Mladenović: Obrenovčanima danas 300 rešenja za isplatu pomoći
Foto: Dragan Kadić

Brže do krova nad glavom

Mladenović: Obrenovčanima danas 300 rešenja za isplatu pomoći

Beograd -
Zamenik gradonačelnika Beograda je naveo da je potrebno izdati oko osam i po hiljada rešenja i da će, ukoliko bilo potrebe, biti upućeno još pravnika i tehničkih lica da bi građani što pre dobili rešenja

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović potvrdio je da očekuje da će danas biti izdato 300 rešenja za isplatu materijalne pomoći posle majskih poplava.

Mladenović je rekao da je pojačan broj pravnika i da će na ovaj način sa izdavanjem 300 rešenja dnevno biti postignut tempo koji je neophodan da bi građani, koji su pogođeni poplavama, mogli da dobiju materijalnu pomoć i da počnu sa obnavljanjem svojih objekata.

Mladenović je najavio da očekuje dodatno ubrzanje rekonstrukcije i renoviranje oštećenih objekata da bi na taj način u predstojećem periodu na jesen ili ove zime ti objekti bili osposobljeni za normalan život.Zamenik gradonačelnika Beograda je naveo da je potrebno izdati oko osam i po hiljada rešenja i da će, ukoliko bilo potrebe, biti upućeno još pravnika i tehničkih lica da bi građani što pre dobili rešenja.

"Obezbeđeni su uslovi za još dodatnih 10 pravnika, koji danas počinju, sa onih 16 koje smo ranije poslali", dodao je Mladenović.

Govoreći o Busplusu, Mladenović je potvrdio da do sada nisu donete nikakve odluke i da se već dugo razgovara sa predstavnicima "Apeksa" i konzorcijuma, gde turska kompanija ima većinu.

On je ukazao da se smanjuje prihod od naplate karata, čime se dovodi u pitanje ceo sistem javnog prevoza, jer je prihod mnogo manji od kako je uveden Busplus sistem, a da je u planu da se od septembra taj prihod povećava.Mladenović je apelovao na građane da plaćaju karte, jer je "izuzetno teško bez naplate karata održati ovaj sistem na ovom nivou".

Zamenik gradonačelnika Beograda je kazao da gradski kontejneri nisu u funkciji i da ima problema u pogledu njihovog pražnjenja i održavanja. Taj posao je bio vredan šest i po miliona evra, a naneta je šteta Beogradu i "Gradskoj čistoći", rekao je Mladenović i dodao da ti kontejneri nisu dobro urađeni i da su nedovolnog kapaciteta.

Potreba za podzemnim kontejnerima je postojala u centru grada, ali su stavljeni u sve delove grada da bi neko imao nešto od tog posla, tvrdi Mladenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track