Najnovije vesti

MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA: Hitno raseliti stanare naselja Mileva Marić Ajnštajn!
Foto: Beoinfo

Što pre obezbediti smeštaj

MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA: Hitno raseliti stanare naselja Mileva Marić Ajnštajn!

Beograd
00:00h
Insistiramo na utvrđivanju odgovornosti svih u ovom slučaju, posebno izvođača radova i kompanije Ekosekund, jer su prilikom gradnje koristili, odnosno, prometovali materijal koji u sebi sadrži povećane koncentracije fenola i pozivamo tužilaštvo da reaguje u ovom slučaju", poručilo je Ministarstvo građevinarstva

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je Građevinskoj direkciji Srbije da hitno obezbedi smeštaj za stanare naselja "Mileva Marić Ajnštajn" na Novom Beogradu, kako bi se otklonile pretnje po zdravlje ljudi.

"Insistiramo na utvrđivanju odgovornosti svih u ovom slučaju, posebno izvođača radova i kompanije "Ekosekund", jer su prilikom gradnje koristili, odnosno, prometovali materijal koji u sebi sadrži povećane koncentracije fenola i pozivamo tužilaštvo da reaguje u ovom slučaju", poručilo je Ministarstvo građevinarstva.

Kako se ovakvi slučajevi ne bi dešavali, Ministarstvo je nedavno objedinilo rad svih inspekcijskih službi i pojačalo kontrole. Rad inspekcijskih službi će se ocenjivati i ovakvi propusti više neće biti mogući.

"Podsećamo i da je prethodno Ministarstvo energetike i zaštite životne sredine 30. jula 2013. godine podnelo prijavu za privredni prestup protiv firme "Ekosekund" i odgovornog lica u tom preduzeću za proizvodnju oplatola koji sadrži otrovni fenol", navedeno je u saopštenju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sva dokumentacija, kojom Ministarstvo građevinarstva raspolaže u slučaju naselja "Mileva Marić Ajnštajn" nalazi se na njihovoj veb stranici www.mgsi.gov.rs.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...