BEOGRAD: Siniša Mali otvorio humanitarnu Ulicu otvorenog srca
Foto: Tanjug

Poplava ljubavi

BEOGRAD: Siniša Mali otvorio humanitarnu Ulicu otvorenog srca

Beograd -
Gradonačelnik Beograda je pozvao prisutne da kupe specijalne narukvice od kojih prihod ide za pomoć mališanima u Obrenovcu, Paraćinu i Svilajncu, ali i drugim gradovima koji su pogođeni u majskim poplavama
1 / 7 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Svetogorska ulica u Beogradu, uprokos lošijem vremenu, danas vrvi od graje mališana, muzike, klovnova i balona u okviru humanitarnog, letnjeg izdanja manifestacije Ulica otvorenog srca pod sloganom "Poplava ljubavi".

Manifestaciju je ispred Ateljea 212 otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je rekao da su svi koji su došli time pokazali da su spremni da pomognu i da je kao gradonačelnik Beograda ponosan što su se građani okupili u tolikom broju i to iz humanitarnog razloga.

On je pozvao prisutne da kupe specijalne narukvice od kojih prihod ide za pomoć mališanima u Obrenovcu, Paraćinu i Svilajncu, ali i drugim gradovima koji su pogođeni u majskim poplavama.

Takođe, pozvao je građane da doniraju knjige i školski pribor za opremanje biblioteka u školama i vrtićima u gradovima pogođenim poplavama.

"Ono što je najznačajnije je da decu učimo da budu dobra, da budu solidarna i da pomažu drugima što se i radi kroz ovu manifestaciju", napomenuo je gradonačelnik.

Na početku manifestacije posetioce je pozdravila Leontina sa horom "Čarolija", a tokom dana nastupaju i Minja Subota, Dejan Cukić, Balkan salsa bend, Zemlja gruva, Aleksa Jelić, Bilja Krstić, Nevena Božović, Sara Jovanović, Saška Janković, Tamara Dragičević, Mina Lazarević, Ivan Jeftović i drugi.

Bina ispred opštine Stari grad namenjena je najmlađima, pa pored horskih nastupa, deca imaju priliku i da nauče kako se pravi muzika u radionici Kuc kuc Kolarac, a nešto starije posetioce zabavlja bend "The Invisibles".

Takođe, duž Ulice otvorenog srca postavljena su dva dinosaurusa, replike iz "Dino parka" Prirodnjačkog muzeja u Svilajncu, čija je izložba postavljena ispred Galerije Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track