Više vozila na pojednim linijama od 2.aprila
Foto: KURIR

Više linija GSP

Više vozila na pojednim linijama od 2.aprila

Beograd -
Građani redovnim očitavnjem Bus Plus kartica omogućili da Direkcija za javni prevoz na pojedinim linijama poveća broj vozila
BEOGRAD - Na autobuskim gradskim linijama 33, 35, 42,43, 48, 79, 303, 610, kao i prigradskoj liniji 493 od 2. aprila ove godine biće uveden dodatni broj vozila.
Povećanjem broja vozila na navedenim linijama smanjiće se vreme čekanja na stanici.
Zahvaljujući građanima koji su redovno očitavali svoje „bus plus” kartice, Direkcija za javni prevoz dobila je odgovarajuće podatke koji će omogućiti da pomenute linije budu pojačane dodatnim autobusima gradskog prevoza, saopštavaju iz „Bus plus” sistema.
Dodatnim vozilima pojačavaju se linije Pančevački most (Železnička stanica) – Kumodraž, Trg republike – Lešće (Groblje), Slavija (Birčaninova) – Petlovo brdo, Trg Republike – Kotež, Pančevački most (Železnička stanica) – Miljakovac 3, Dorćol (SRC Milan Muškatirović) – Mirijevo 4, Ustanička – Zaklopača, Zemun (Kej oslobođenja) – Jakovo i Beograd – Mladenovac.
Pokazalo se da je na navedenim linijama broj očitavanja kartica izrazito veliki, što ukazuje na to da je postojeći kapacitet nedovoljan i da treba povećati broj vozila.
– Analizom podataka dobijenih očitavanjem karata na ovim gradskim linijama uočili smo da zaista postoji potreba za uvođenjem dodatnog broja vozila i pojačavanjem njihove frekvencije. Dodatni broj vozila na ovim linijama startovaće početkom aprila. Još jednu izmenu smo napravili i na autobuskoj liniji Beograd–Mladenovac, koja saobraća auto-putem, tako što smo uveli još jedan polazak u popodnevnom špicu kako bi se rasteretila gužva kod Autokomande – kaže Željko Ožegović, član Gradskog veća.
Sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu omogućio je svakodnevno prikupljanje podataka o broju očitavanja kartica, to jest broju vožnji građana u toku jednog dana. Time su Direkciji za javni prevoz obezbeđeni podaci o broju vožnji na pojedinačnim linijama i vozilima na liniji u toku svakog polaska, sata, dana ili definisanog vremenskog perioda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track