VODITE RAČUNA: Švercovanje u GSP od sada prekršaj!
Foto: Nemanja Pančić

Kazna 6.000

VODITE RAČUNA: Švercovanje u GSP od sada prekršaj!

Beograd -
Svako ko je zatečen bez karte, a ne plati posebnu kartu sledi prekršajna kazna koja iznosi 6.000 dinara koju piše komunalni policajac, navodi direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović

BEOGRAD - Gradsko veće je donelo Izmene odluke o javnom linijskom prevozu kojom se švercovanje prvi put tretira kao prekršaj, izjavio je danas direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

On je rekao Tanjugu da ta odluka predviđa da kontrolor može da na licu mesta putniku bez adekvatne putne isprave izda posebnu kartu koja će koštati 2.000 dinara. Odluka takođe, omogućava putniku da nastavi da koristi javni gradski prevoz u toku celog dana, a važno je i da se njegovo ime u tom slučaju neće naći u registru prekršaja, objasnio je Mitrović.

On je naveo i da onom ko je "zatečen bez karte ne plati tu posebnu kartu sledi prekršajna kazna koja iznosi 6.000 dinara koju piše komunalni policajac". Mitrović je precizirao i da će "u slučaju da kaznu plati za osam dana ona iznositi pola te sume, odnosno 3.000 dinara".

Prema njegovim rečima, od kada je počela akcija animiranja građana da moraju da plaćaju prevoz, broj švercera je smanjen.

"Prema našim podacima, broj validacija u odnosu na period pre akcije porastao je skoro 50 odsto, a naplata karata u odnosu na prethodni period povećana je negde oko 30 odsto", rekao je on. Mitrović je, uz napomenu da je akcija dala efekta ukazao i da to nije dovoljno da bi grad smanjio dotacije GSP-u i da zato građani moraju da nastave da se odgovorno ponašaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja