5 osoba povređeno na raskrsnici kod Ušća
Foto: Zorana Jevtić

Hitna pomoć

5 osoba povređeno na raskrsnici kod Ušća

Beograd -
Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćali astmatičari, srčani i cerbrovaskularni pacijenti

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila četiri saobraćajna udesa u kojima je osam osoba povređeno, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Pet osoba je povređeno u udesu, koji se dogodio oko 19.45 časova na raskrsnici kod Ušća, rekla je Macura.Muškarac star oko 54 godine, vozač, imao je bolove u grudnom košu i gubio je svest, a muškarac star 39 godina zadobio je povredu glave i kolena, istakla je portparol Hitne pomoći.

Žena stara 40 godina zadobila je povredu glave i posekotinu nosa, ženska osoba stara oko 28 godina povredu glave i nagnječenje desnog kolena, a peta osoba stara 28 godina povredu šake i potkolenice, navela je Macura.Svih petoro povređenih je prevezeno u Urgentni centar, dodala je portparol Hitne pomoći.

U udesu oko 20.25 časova u Ruzveltovoj ulici žena stara 33 godine zadobila je istezanje vrata i nagnječenje kolena, a muškarac star 58 godina istezanje vrata, rekla je Macura i dodala da su povređeni prevezeni u Urgentni centar.Devojka stara 22 godine u udesu oko 23 časa na Zelenom vencu kao pešak je zadobila povredu glave, a prevezena je u Urgentni centar rekla je Macura.

Saobraćajni udes se dogodio i na uglu ulica Batutove i Bulevara Kralja Aleksandra oko 19.25 časova kada se prevrnulo vozilo, ali da tom prilikom niko nije povređen, dodala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu do 6 časova obavila 130 intervencija od kojih 33 na javnim mestima, a lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćali astmatičari, srčani i cerbrovaskularni pacijenti, precizirala je Macura.Macura je dodala da sinoć u Beogradu, kada je veliki broj ljudi pratio košarkašku utakmicu u Madridu između Srbije i SAD u Madridu, nije bilo izgreda, ni povreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja