NIKODIJEVIĆ ZAKAZAO: Sednica Skupštine grada u četvrtak!
Foto: Marina Lopičić

Rasprava o velikom broju predloga

NIKODIJEVIĆ ZAKAZAO: Sednica Skupštine grada u četvrtak!

Beograd -
Na dnevnom redu naći će se Predlog izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021, Predlog odluke o dopunama odluke o postavljanju tezgi, predlozi za imenovanje direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 18. septembar, u 10 časova šestu sednicu Skupštine grada Beograda koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6 (sala 10).

Na dnevnom redu naći će se Predlog izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021, nekoliko predloga planova detaljnih regulacija i predloga odluka o izradi planova detaljnih regulacija.

Odbornici Skupštine grada Beograda razmatraće Predlog odluke o dopunama odluke o postavljanju tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata, o izmenama i dopunama programa uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za ovu godinu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu putnika.

Na dnevnom redu sednice naći će se i predlozi rešenja po konkursima za imenovanje direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd („Beogradski vodovod i kanalizacija”, „Infostan”, „Beograd-put”, „Pogrebne usluge”, „Beogradske elektrane”, „Zelenilo – Beograd”, „Gradska čistoća”, „Gradske pijace”, GSP „Beograd”, „Parking servis”, „Gradsko stambeno”, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JRP „Studio B”, Urbanistički zavod Beograda, „Ada Ciganlija”, „Sava centar”, „Beogradska tvrđava”, „Hipodrom”, „Beogradvode” i „Javno osvetljenje”).

Odbornici će u četvrtak razmatrati i predloge odluke o osnivanju i radu Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki i odluke o izmenama i dopunama odluke o Gradskoj upravi, Strategije razvoja javnih nabavki u gradu Beogradu, odluke o promeni osnivačkog akta – rešenja o osnivanju Gradskog centar za fizičku kulturu i odluke o izmeni i dopuni odluke o osnivanju Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju. Razmatraće i predloge rešenja o davanju saglasnosti na odluke o izmenama Statuta Centra beogradskih festivala, Pozorišta „Boško Buha” i Turističke organizacije Beograda, kao i rešenja o proglašenju zaštite prirodnih dobara „Vinova loza” u Zemunu i „Hrast” u Ulici Mije Kovačevića.

Na dnevnom redu naći će se i predlozi akata o kojima će odbornici odlučivati po skraćenom postupku. Odlučivaće o predlogu rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, razrešenju i imenovanju članova školskih odbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track