Šetnje i ture kroz Beograd i ispod Beograda

Šetnje i ture kroz Beograd i ispod Beograda

Beograd -
Svake subote ispred Palate Albanija, kreću ture razgledanja grada i Kalmegdana u 11 i 13 sati u trajanju od dva sata, kada će posetioci moći da se upoznaju sa istorijom grada, arhitekturom i životom
BEOGRAD - Turistička organizacija Beograda preporučila je građanima i njihovim gostima da prolećne vikende provedu u šetnji kroz Beogradsku varoš i Beogradsku tvrđavu, razledajući Zemun, ili beogradsko podezmlje, saorganizovaim turama i stručnim vodičima, na srpskom i engleskom jeziku.
Svake subote ispred Palate Albanija, kreću ture razgledanja grada i Kalmegdana u 11 i 13 sati u trajanju od dva sata, kada će posetioci moći da se upoznaju sa istorijom grada, arhitekturom i životom Beograđana.
Od aprila do oktobra svake subote u 18 sati, polazi tura razgledanja Zemuna, u tajanju od 90 minuta, tokom koje će šetači moći da se upoznaju sa naseljem koje nastalo u doba Kelta i Rimljana.
Tajne Beograda kroz turu beogradskim podzemljem, posetioci će moći da otkrivaju svake nedelje i ponedeljka, tokom kojih će moći da se upoznaju sa pećinama, lagumima, zazidanim rekama, tunelima, bunkerima i drugim građevinama koje su uništavali i gradili narodi koji su naseljavali Beograd.
Turisti će moći da posete Rimsku dvoranu u kojoj su temelji kule glavne kapije rimske tvrđave i cevi rimskog vodovoda koji je vodio čak od Malog Mokrog Luga.
U bunkeru iz vremena Informbiroa, mogu da se upoznaju sa nekim špijunskim tajnama Jugoslavije i Titovoj političkoj igri između velikih sila.
U velikom barutnom magacinu posetiocima se pruža prilika da dodirnu zidove kompleksa koji su kao poslednju odbranu od Turaka sagradili Austrijanci za čuvanje najbitnije robe - baruta u posebno suvim uslovima, a u blizini reke.
U vinskom lagumu ide se kroz vreme u period oslobođenja Srbije od Turaka i razvoja srpske Sava male, uz obavezno vinsko-boemsko posluženje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track