Novi ciklus predavanja o bezbednosti na kupalištima
Foto: Kurir

Novi ciklus predavanja o bezbednosti na kupalištima

Beograd -
Edukacija o bezbednom ponašanju na kupalištima obuhvatiće 74 beogradske škole i više od 16.000 srednjoškolaca
BEOGRAD- Predavanjem u XIII beogradskoj gimnaziji, JP „Ada Ciganlija” danas je, četvrtu godinu zaredom, započela edukativnu kampanju „Zaplivaj sigurno” za završne razrede beogradskih srednjih škola.
Edukacija o bezbednom ponašanju na kupalištima obuhvatiće 74 beogradske škole i više od 16.000 srednjoškolaca.
Akcija se sprovodi u saradnji sa Spasilačkom asocijacijom Srbije i uz podršku Sekretarijata za obrazovanje.
–Edukativni program je samo deo aktivnosti koje JP „Ada Ciganlija” sprovodi u okviru nastojanja da se u što većoj meri poveća nivo bezbednosti na „beogradskom moru” pre početka letnje sezone. Dosadašnji rezultati su pokazali da su srednjoškolci proteklih godina najmanje zastupljeni u kriznim situacijama, naročito u periodu kada su aktuelne proslave maturskih večeri, tokom kojih je karakteristično neodgovorno i rizično ponašanje maturanata – zaključio je Zoran Gajić, direktor JP „Ada Ciganlija”.
U okviru interaktivnih radionica obučeni profesionalci informisaće učenike o svim pravilima i davati im savete za bezbedan boravak na kupalištima.
Na interaktivnim predavanjima učenicima se ukazuje na najčešće greške u ponašanju koje mogu da dovedu do potencijalno opasnih situacija, kao i na adekvatne načine reagovanja u takvim slučajevima.
Spasioci u razgovoru sa učenicima nastoje da im objasne osnovne preduslove za bezbedan boravaak na kupalištu, kao što su disciplina kupača, odgovoran način ponašanja, poštovanje pravila ponašanja na kupalištu i pridržavanje saveta spasilaca.
Osim toga, sa učenicima se razgovara i o najvećim faktorima rizika na kupalištu i demonstrira im se način na koji treba reagovati u potencijalno opasnim situacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track