VLADA SRBIJE OTVORILA VRATA: Građan se upoznali sa istorijatom i radom!
Foto: Tanjug

Dani evropske baštine

VLADA SRBIJE OTVORILA VRATA: Građan se upoznali sa istorijatom i radom!

Beograd -
Zaposleni u Vladi upoznali su građane sa spoljnom i unutrašnjom arhitekturom zgrade Vlade, kao i sa načinom rada te instistucije, u kojoj je smešten kabinet predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i nekoliko potpredsednika Vlade

BEOGRAD - U okviru manifestacije Dani evropske baštine dvadesetak građana i dece obišlo je danas zagradu Vlade Srbije i upoznalo se sa njenim istorijatom i radom.

Zaposleni u Vladi najpre su primili posetioce u pres sali u kojoj se svakodnevno održavaju konferencije za medije, a potom su ih proveli kroz salu za sednice, kao i druge kabinete.

Upoznali su ih sa spoljnom i unutrašnjom arhitekturom zgrade Vlade, kao i sa načinom rada te instistucije, u kojoj je smešten kabinet predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i nekoliko potpredsednika Vlade.

Zgrada Vlade Srbije sagrađena je nakon Prvog svetskog rata za potrebe Ministarstva finansija Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a projektovao ju je Nikolaj Krasnov.

Tokom okupacije u Drugom svetskom ratu korišeća je kao nemački štab.Nakon toga do 1949. koristila ju je Vlada FNRJ, koja se tada preselila u Palatu federacije na Novom Beogradu, a zgradu je počela da koristi Vlada Srbije.

Zgrada Vlade koja ima pet spratova, dvaput je bila bombardovana 1941. i 1999. godine, ali je uspešno renovirana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja