SNS: Neprečišćene fekalije idu u Savu i Dunav

SNS: Neprečišćene fekalije idu u Savu i Dunav

Beograd -
Samo 58 odsto Beograda ima izgrađenu kanalizaciju a da ostatak grada godišnje "šalje" više od 200 miliona kubnih metara fekalnih voda direktno u reke

BEOGRAD - Predsednik beogradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je da "samo 58 odsto Beograda" ima izgrađenu kanalizaciju a da ostatak grada godišnje "šalje" više od 200 miliona kubnih metara fekalnih voda direktno u Dunav i Savu bez ikakvog prečišćavanja.

"Problem kanalizacije, zagađenja reka i deponija u priobalju mora se što hitnije rešavati. Beograd ima više od 13.000 hektara prirodne obale, a ne koristimo je zbog olupina brodova i nagomilanog đubreta", rekao je Stefanović, a saopštio SNS.
Stefanović je naveo da je beogradska vlast "potpuno zaboravila" Zemunski kej i druge delove grada koji "silaze na reke" i prepustila ih komunalnim službama koje evidentno ne vode dovoljno računa.
Predsednik beogradskog odbora SNS rekao je da je gradonačelnik Dragan Đilas, kada je došao na vlast, obećao da će prepoloviti broj domaćinstava koja nemaju kanalizaciju, ali je "potrošio milione gradeći spomenik gradskoj vlasti", umesto da se posveti rešavanju gorućih problema prestonice.
"Potrebno je da se što hitnije Zakonom o glavnom gradu preciziraju nadležnosti grada i republike u čišćenju reka i priobalja", rekao je Stefanović. Parlamentarni i lokalni izbori zakazani su za 6. maj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track