Đilas: Kolubara stub razvoja Lazarevca i Beograda

Đilas: Kolubara stub razvoja Lazarevca i Beograda

Beograd -
Gradonačelnik je poručio da se mora učiniti sve da domaćinstva u Stepojevcu i Vrbovnu, mestima sa više od 4.000 stanovnika, dobiju vodu iz gradskog vodovoda i obećao pomoć u rešavanju ovog problema

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda i nosilac izborne liste "Izbor za bolji Beograd" Dragan Đilas izjavio je da su Rudarski basen Kolubara i Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB) primer da se zajedničkim radom, bez obzira na stranačku pripadnost, može doprineti da i državne firme posluju pozitivno.

Đilas je, prilikom posete Šumskom rasadniku "Baroševac" koji se nalazi u sastavu PD "Kolubara usluge", rekao da je RB Kolubara stub razvoja Lazarevca i celog Beograda i da je na PKB i Kolubaru ponosan kada su u pitanju rezultati u glavnom gradu, a posebnu Kolubaru koja zapošljava oko 16.000 ljudi.

Kako je navedeno u saopštenju Gradskog odbora Beograda Demokratske stranke, u poseti porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu Đurić u Rudovcima, čija firma proizvodi na tržištu jedinstven čips od jabuke, Đilas se upoznao sa procesom izrade tog proizvoda, a obišao je i Sportski centar Kolubara koji je dograđen, proširen i sada predstavlja moderan kompleks sa terenima za brojne sportove.

U razgovoru sa vežbačima u SC Kolubara Đilas je istakao značaj tog projekta za ceo Beograd, najavio njegov nastavak, kao i povećanje broja sprava u teretanama.

Đilas je sa saradnicima ponovo posetio i Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Stepojevcu koja je, nakon 11 godina snabdevanjem vodom iz cisterni priključena na gradsku vodovodnu mrežu.

Nakon škole, na gradsku vodovodnu mrežu pre dva dana priključen je i dom zdravlja i apoteka u Stepojevcu, a uskoro će biti priključeni i obližnji vrtić i pijaca, kao i ostali infrastrukturni objekti.

U razgovoru sa meštanima Stepojevca, Đilas je poručio da se mora učiniti sve da domaćinstva u Stepojevcu i Vrbovnu, mestima sa više od 4.000 stanovnika, dobiju vodu iz gradskog vodovoda i obećao pomoć u rešavanju ovog problema.

Tokom dana, Đilas je posetio i Barajevo, gde je na punom platou ispred Doma kulture razgovarao sa okupljenim građanima, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track