PANČEVAČKI MOST: Nelegalni prevoznici podobijali kazne!
Foto: Beoinfo

Nemaju dozvole za prevoz putnika

PANČEVAČKI MOST: Nelegalni prevoznici podobijali kazne!

Beograd -
Inspektori su protiv prekršilaca napisali pet rešenja, isto toliko prekršajnih naloga i uklonili jedno vozilo

BEOGRAD - U okolini Pančevačkog mosta danas je sprovedena zajednička akcija gradskih i republičkih organa na suzbijanju nelegalnog prevoza.

U akciji su učestvovali republički i gradski saobraćajni inspektori, Komunalna i Saobraćajna policija, kao i JKP „Parking servis”, a akcija je obavljena u koordinaciji „Beokom servisa”. Inspektori su protiv prekršilaca napisali pet rešenja, isto toliko prekršajnih naloga i uklonili jedno vozilo.

Obren Šiljković, pomoćnik gradskog sekretara za inspekcijske poslove, istakao je da je akcija usmerena ka onima koji obavljaju prevoz putnika, a za to nisu registrovani, niti poseduju potrebne dozvole.

– Prekršajne prijave podnose se i protiv onih koji su registrovani za tu vrstu prevoza, a sa svojim vozilima se ne nalaze na predviđenim mestima, dok se onima koji su nelegalni uklanjaju tablice na licu mesta i pokreće se postupak pred Prekršajnim sudom. Kazne za ove prekršaje zavise od statusa prevoznika, za fizičko lice od 80.000 do 250.000 dinara, za pravno lice od 300.000 do milion dinara, a za preduzetnika od 150.000 do 500.000 dinara – rekao je Šiljeković.

Darko Glavaš, direktor „Beokom servisa”, upozorio je na štetnost nelegalnog prevoza jer se, pored neposedovanja odgovarajućih dozvola, takav prevoz ne može smatrati bezbednim pošto vozila nisu prošla odgovarajuće kontrole.

– Takva vozila nisu atestirana, prevoz se često obavlja civilnim vozilima i saobraćajna bezbednost putnika može biti veoma ugrožena. Danas smo u prekršaju zatekli čak i jedan putnički autobus. Pored toga, ova vozila često su nepropisno parkirana, na zelenim površinama, u zonama raskrsnica i na drugim mestima, čime se narušava preglednost saobraćaja i ostali učesnici u saobraćaju dovode u opasnost. Grad Beograd će uvek podržati ovakve zajedničke akcije jer su veoma efikasne, i već sada možemo najaviti da će one biti mnogo češće u narednom periodu – kazao je Glavaš.

Mile Nikitović, načelnik republičke Inspekcije za drumski saobraćaj, istakao je da je Vlada Republike Srbije odlučna da suzbije sivu ekonomije i da su jedan od načina i ovakve akcije.

– Mi ćemo ovakve akcije sprovoditi redovno, a ovo je već druga po redu. Ovakva vrsta prevoza direktno ugrožava sve legalne prevoznike i ovu akciju treba shvatiti kao vrlo ozbiljno upozorenje svima koji imaju nameru da sa njom nastave. Uz ove aktivnosti mora se konsolidovati i stanje kod legalnih prevoznika, ATP „Pančevo” i „Banat”, kako bi se situacija što pre normalizovala – naglasio je Nikitović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track