Vesić: Delegacija Grada Beograda sutra u Beču
Foto: Zorana Jevtic

Nova iskustva

Vesić: Delegacija Grada Beograda sutra u Beču

Beograd -
Posebno smo zainteresovani za javni prevoz Beča, kao i za toplane, s obzirom na to da koriste nove tehnologije koje i mi nameravamo da primenimo, kaže gradski menadžer

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će delegacija Beograda, u kojoj će biti i direktori javnih preduzeća, sutra otputovati u trodnevnu posetu Beču.

"Za nas je najvažnije da će direktori naših javnih preduzeća, posebno onih preduzeća gde imamo investicije, obići takva preduzeća u Beču i videti na licu mesta kako oni rade, da bi određena iskustva preneli ovde", rekao je on.

Vesić je naveo da je delegacija Beograda posebno zainteresovana za javni prevoz Beča, kao i za toplane, s obzirom na to da koriste nove tehnologije koje i mi nameravamo primenimo.

On je dodao da će biti reči i o upravljanju otpadom, jer će jedan od naših najvažnijih projekata biti deponija Vinča."Sledeće godine ćemo raspisati javno-privatno partnerstvo za deponiju Vinča, to je projekt od preko 250 miliona evra", izjavio je Vesić.

"Interesuju nas i iskustva sa socijalnim stanovanjem u kome grad Beč ima veliko iskustvo i nadamo se da ćemo mnogo toga uspeti da prenesemo Beogradu", rekao je gradski menadžer.

Prema Vesićevim rečima, gradonačelnik Beograda Siniša Mali je danas i sutra u Atini "gde ima brojne sastanke sa grčkim investitorima i sa gradonačelnikom Atine" i on će se delegaciji pridružiti u sredu, kada su planirani sastanci sa čelnicima grada Beča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track