POSETA PUTINA BEOGRADU: Odluku o skraćenju časova donose direktori!
Foto: Marina Lopičić

Odluka o radu škola

POSETA PUTINA BEOGRADU: Odluku o skraćenju časova donose direktori!

Beograd -
S obzirom da se parada održava na Novom Beogradu, nema potrebe skraćevati nastavu u školama, recimo, na Voždovcu, ali će potrebu za time imati neke novobeogradske škole, kazali su u Ministarstvu prosvete

BEOGRAD - Odluka o mogućem skraćenju časova u beogradskim školama u četvrtak, 16. oktobra, zbog odžavanja vojne parade prepuštena je direktorima škola, rečeno je danas u Ministarstvu prosvete Srbije.

"S obzirom da se parada održava na Novom Beogradu, nema potrebe skraćevati nastavu u školama, recimo, na Voždovcu, ali će potrebu za time imati neke novobeogradske škole", kazali su u Ministarstvu prosvete.

Početak vojne parade povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu zakazan je za 15.30.

Na građane koji će paradu posmatrati iz Bulevara Nikole Tesle apeluje se da dođu na to mesto najkasnije do 14 sati, jer posle 15 sati neće biti moguće kretanje u širem rejonu Ušća, gde se svečanost održava.Na teritoriji Novog Beograda ima oko 20 osnovnih i šest srednjih škola.

Osnovne i srednje škole u Beogradu danas ili sutra doneće odluku da li će raditi u četvrtak, 16. oktobra za kada je zakazana velika vojna parada, izjavila je načelnik školske uprave Beograd Gordana Cvetković.

"Osnovne i srednje škole će u toku današnjeg i sutrašnjeg dana, a na osnovu procene i poznavanja mesta odakle dolaze učenici i nastavnici, doneti odluku da li će tog dana raditi", rekla je Cvetković.

Ona je navela da pretpostavlja da će najveći broj škola, pogotovo na teritoriji Zemuna, Novog Beograda i Starog grada doneti odluku da je u četvrtak neradan dan.

"Učenici i roditelji biće obavešteni najkasnije u sredu da li treba da dolaze u školu s obzirom da moraju da planiraju. U protivnom nismo ništa uradili na povećanju bezbednosti tih učenika", rekla je Cvetković.

Navodeći da pretpostavlja da će škole obavestiti resorno ministarstvo kada će "odraditi" dan, ona je istakla da će to verovatno biti neka od prvih subota.

Velika vojna parada kojoj će prisustvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin, biće održana u Beogradu, 16. oktobra, na prostoru između Palate Srbije i dunavskog šetališta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track