Petar Bugarski najuspešniji mladi preduzetnik Beograda
Foto: Beoinfo

Nagrada

Petar Bugarski najuspešniji mladi preduzetnik Beograda

Beograd -
U Starom dvoru Petaru Bugarskom uručena nagrada mladi preduzetnik Beograda 2012
1 / 4 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prisustvovao je u Starom dvoru dodeli nagrade „Uspešni mladi preduzetnik Beograda 2012”, koju je dobio Petar Bugarski. Grad Beograd – Sekretarijat za privredu i ove godine je podržao „Izbor uspešnog mladog preduzetnika Beograda”, manifestaciju koja se realizuje u saradnji sa Privrednom bankom Beograda i Regionalnim centrom za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva „Beograd”.

– Grad nekoliko godina unazad pomaže onima koji imaju hrabrost da pokrenu svoje poslove. Pre tri godine, kada je počinjala ekonomska kriza, platili smo prvu ratu start-ap kredita preduzetnicima iz Beograda, a zajedno sa bankom Inteza, uz kamatu od 3,5 odsto, plasirali smo 350 miliona dinara za mala i srednja preduzeća. Istovremeno smo se potrudili da naša gradska preduzeća budu profitabilna – u njima danas radi 20.000 ljudi, a preuzeli smo i PKB koji ima 2.000 zaposlenih – rekao je Đilas.On je izrazio i uverenje da Srbija ima šansu samo kada se spoje energija ogromnog broja preduzetnika i mladih preduzetnika i javna gradska i državna preduzeća sa odličnim menadžmentom.

– Ponosam sam što u Beogradu imamo ljude poput ovih preduzetnika, koji imaju takvu energiju i mogu da pokrenu stvari napred – naglasio je Dragan Đilas i pozvao ih da se gradu Beogradu obrate za svaku pomoć koja im je potrebna.

Na konkurs su se prijavila 23 mlada preduzetnika, od kojih je izabrano osam – oni su imali priliku da u Privrednoj banci Beograda predstave svoje kompanije i posao kojim se bave.

Laptop i multifunkcionalni printer (treća nagrada) dobila je Sonja Konjović, vlasnica samostalne zanatske radnje „Ninia”, paket treninga za profesionalno usavršavanje (druga nagrada) dobio je Dušan Uzelac, osnivač kompanije „Dubes”, a automobil „pežo 107” (prva nagrada) dobio je Petar Bugarski, osnivač kompanije „Fud&Soul”. Ova kompanija se bavi gajenjem i distribucijom začinskog bilja i salata, kao i razvojem i projektovanjem objekata za plasteničku proizvodnju.

– Nagrada „Uspešni mladi preduzetnik” za mene je veliki podsticaj u poslu kojim se bavim i pokazatelj da sam na pravom putu. Ona je i poruka drugim mladim ljudima da i u današnje vreme mogu da budu uspešni u preduzetništvu – rekao je Petar Bugarski.

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Željko Ožegović i zamenica sekretara za privredu Stanija Višekruna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track