Verbić, Mali i Vilhelm u Obrenovcu: Vlada Nemačke dala za obnovu škole 75.000 evra!
Foto: Tanjug

Pomoć Vlade Nemačke

Verbić, Mali i Vilhelm u Obrenovcu: Vlada Nemačke dala za obnovu škole 75.000 evra!

Beograd -
Posle obilaska obnovljne školske radonice i učionica, Verbić je rekao da je nemačka vlada pomogla obnovu Srednje tehničke škole u Obrenovcu u okviru programa za reformu srednjeg obrazovanja u Srbiji

OBRENOVAC - Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić i ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm danas su u Obrenovcu obišli Srednju tehničku školu, čiju je obnovu posle majskih poplava finansijski pomogla nemačka vlada.

Posle obilaska obnovljne školske radonice i učionica, Verbić je rekao da je Vlada Nemačke pomogla obnovu Srednje tehničke škole u Obrenovcu u okviru programa za reformu srednjeg obrazovanja u Srbiji.

Cilj refome je bolje povezivanje zanatskih škola sa industrijom kako bi đaci imali što više prakse, objasnio je Verbić i istakao da će u Obrenovac uskoro doći jedna firma iz oblasti automobilske industrije.

Ambasador Vilhelm je rekao da je Nemačka za obnovu tri srednje škole u Obrenovcu izdvojila 75 hiljada evra.Na svečanosti povodom završetka radova na obnovi škole bio je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici nemačke vladine agencije za međunarodnu saradnju GIZ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja