KOMUNALNA POLICIJA: Podneto 1.283 prijave zbog šverca u prevozu!
Foto: Nemanja Pančić

Ko ne plati ide pred prekršajni sud

KOMUNALNA POLICIJA: Podneto 1.283 prijave zbog šverca u prevozu!

Beograd -
Mogućnost da plati kaznu u roku od osam dana i umesto 6.000 dinara plati polovinu sume, u novembru je iskoristio 241 prekršilac, rekao je načelnik Komunalne policije grada Beograda Nikola Ristić

BEOGRAD - Komunalna policija grada Beograda za prvih pet dana u novembru izdala je 1.283 prekršajna naloga zbog korišćenja javnog prevoza bez karte, a u toku je postupak izmene Zakona o Komunalnoj policiji, na osnovu koga će se broj komunalnih policajaca povećati sa 300 na 1.600.

Mogućnost da plati kaznu u roku od osam dana i umesto 6.000 dinara plati polovinu sume, u novembru je iskoristio 241 prekršilac, rekao je načelnik Komunalne policije grada Beograda Nikola Ristić.

On je u pisanoj izjavi medijima precizirao da je tokom oktobra, Komunalna policija izdala 7.436 prekršajnih naloga za korišćenje javnog prevoza bez karte.

"Svi građani koji nisu iskoristili zakonsku mogućnost da odmah plate polovinu kazne nalaze se u redovnom postupku pred Prekršajnim sudom u Beogradu", dodao je Ristić.

Načelnik Komunalne policije naveo je i da je u toku postupak izmene Zakona o Komunalnoj policiji na osnovu koga će se broj komunalnih policajaca povećati sa 300 na 1.600.

"Tada ćemo, kao što postoji u Londonu, formirati u okviru Komunalne policije posebno odeljenje koje će se baviti kontrolom u javnom prevozu.

Posle izmene ovog zakona, u gradu će biti formirano nekoliko područnih organizacionih jedinica Komunalne policije, tako da će ona biti prisutnija u svim delovima grada", rekao je Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track