Vals: Nikada neću zaboraviti decu Obrenovca
Foto: Tanjug 1

Francuska želi da učestvuje u obnovi

Vals: Nikada neću zaboraviti decu Obrenovca

Beograd -
Ona su najlepša poruka nade, naglasio je francuski premijer i dodao: Kao pre sto godina Francuska i Srbija ponovo stoje zajedno

OBRENOVAC - Nikada neću zaboraviti decu Obrenovca koja predstavljaju najlepšu poruku nade, rekao je danas francuski premijer Manuel Vals koji je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u poseti Obrenovcu.

Premijere su ispred zgrade opštine dočekali Obrenovčani, a učenici osnovnih škola i najmlađi članovi kulturno-umetničkih društava goste su pozdravili zastavicama Francuske i Srbije. "Ima trenutaka kada sa političke i diplomatske dimenzije pređemo na nešto mnogo jače a ovo je taj trenutak", rekao je Vals na zajedničkoj konferenciji za novinare srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem u zgradi opštine Obrenovac.Vals je poručio na kraju posete Beogradu nikada neće zaboraviti dva dana koje je ovde proveo.Prema njegovim rečima, francuski vatrogasci koji su pomagali u poplavljenom Požarevcu i Kostolcu bili su zadivljeni hrabrošću stanovnika pogođenih oblasti i doživeli su jedinstvene trenutke koje nikada neće zaboraviti, osetili solidarnost i sklopili prijateljstva sa ugroženim meštanima."Kao pre sto godina Francuska i Srbija ponovo stoje zajedno", rekao je on i dodao da Francuska želi da i dalje učestvuje u radovima i obnovi. Obrativši se građanima Obrenovca okupljenim ispred zgrade opštine, Vals je poručio da će Srbija i Francuska graditi zajedničku budućnost u EU i da će Francuska biti uz Srbiju. Time što je pomogla pogođenim područjima u Srbiji Francuska može da bude ponosna na sebe jer je bila sa Srbima u teškim trenucima, kao i pre sto godina, rekao je on.

"Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak i susret sa vama Obrenovčanima. Nikada", rekao je Vals. I Valsu i Vučiću građani okupljeni ispred zgrade opštine su skoro neprekidno aplaudirali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track