KAŽNJEN ZBOG DOBROTE: Filip Vukša sam renovirao dva stajališta, a grad ga kažnjava sa 60.000 dinara!
Foto: Facebook

Srpski robin hud

KAŽNJEN ZBOG DOBROTE: Filip Vukša sam renovirao dva stajališta, a grad ga kažnjava sa 60.000 dinara!

Beograd -
Gradska uprava je zbog renoviranja dva stajališta u Ustaničkoj ulici izrekla kaznu od 60.000 din što je četiri puta veća suma nego što je bilo potrebno za njihovo renoviranje, rekao je poznati beogradski aktivista Filip Vukša

BEOGRAD - Filip Vukša, poznati beogradski aktivista koji se već godinama samostalno bori za uređenje grada, kažnjen je sa 60.000 dinara zbog samoinicijativnog renoviranja dva stajališta gradskog prevoza u Ustaničkoj ulici.

Kako je Vukša objavio na svojoj Fejsbuk stranici, gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove izrekao je dve zasebne kazne – 10.000 dinara Udruženju građana “Imamo plan!”, čiji je Vukša član, i 50.000 dinara direktno njemu.

Foto: Facebook/Filip Vukša
Foto: Facebook/Filip Vukša

" Gradska uprava je zbog renoviranja 2 stajališta u Ustaničkoj ulici izrekla kazne u zbiru od 60.000 din (4 puta veća suma nego što je bilo potrebno za renoviranje)!Interesantno je da u najvećem broju slučajeva kršenja Odluke o oglašavanju grada Beograda od strane firmi i političkih partija inspekcija nikoga nije kažnjavala, već je samo donosila rešenja koja nikada nisu izvršavana, napisao je Vukša na svojoj fejsbuk stranici

Sekratarijat za inspekcijske poslove teretio je Filipa Vukšu i UG “Imamo plan!” za neovlašćeno korišćenje grba Grada Beograda u marketinške svrhe, a u vezi sa postavljanjem istog na po propisima Grada Beograda renoviranog stajališta.

Foto: Facebook/Filip Vukša
Foto: Facebook/Filip Vukša

Gradska inspekcija je prvo teretirala Vukšu za neovlašćeno renoviranje stajališta, a navodno po prijavi građana, ali je od toga odustala jer za takav postupak ne postoji pravna osnova.

( Ekonomskevesti.com)

BG: Podržavamo inicijative, ali se mora poštovati zakon

Sekretar gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove Zagorka Panić izjavila je danas da je inspekcija u slučaju aktiviste Filipa Vukše reagovala po prijavi nadležnih organa zbog kršenja važećih gradskih odluka.

Mediji su preneli da je Vukša, aktivista koji se bori za lepši Beograd, kažnjen sa 60.000 dinara jer je na stajalištima koje je uređivao ostavljao logo udruženja i veb adresu.„Propisi moraju da se poštuju, ako bismo napravili presedan u ovom slučaju i drugi bi mogli da se pozivaju na tu praksu.

Godinama uspešno sarađujemo sa Filipom Vukšom koji nam je slao brojne prijave, u intenzivnoj smo komunikaciji i zahvalni smo što nam je toliko puta skrenuo pažnju na određene probleme u gradu", rekla je Panić, a saopštila gradska uprava Beograda.Panić smatra da upravo zbog toga Vukša, kao neko ko godinama sarađuje sa gradskom inspekcijom, sigurno zna da je važno poštovati važeće propise i koja je procedura neophodna da bi se određena aktivnost izvela, kao i da svako ko napravi prekršaj mora da snosi sankcije.

"Naravno da podržavamo inicijative građana i sa onima koji se obrate nadležnoj instituciji nastavićemo uspešnu saradnju na rešavanju problema građana" pojasnila je Panić.Vukša je na svom Fejsbuk profilu naveo da mu je gradska uprava zbog renoviranja dva stajališta u Ustaničkoj ulici izrekla kazne u zbiru od 60.000 dinara.

Prekršaj je prijavila Direkcija za javni prevoz, a delo je kažnjivo po Odluci o oglašavanju Grada Beograda.Jedan prekršajni nalog je stigao na ime Filipa Vukše, koji treba da plati 10.000 dinara, drugi na ime udruženja "Imamo plan" i iznosi 50.000 dinara, prenosi Tanjug.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track