MIRNO U BEOGRADU: Noć prošla bez saobraćajki
Foto: Marina Lopičić

Hitna pomoć

MIRNO U BEOGRADU: Noć prošla bez saobraćajki

Beograd -
Lekarima su se obraćale sve vrste hroničnih bolesnika, među kojima srčani, psihijatrijski, hipertoničari, dijabetičari i astmatičari, rekla je Macura i precizirala da je Hitna pomoć za protekla 24 sata u Beogradu obavila ukupno 282 intervencije

BEOGRAD - Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 140 intervencija od kojih 12 na javnim mestima, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura, ističući da u tom periodu nije bilo saobraćajnih udesa.

Lekarima su se obraćale sve vrste hroničnih bolesnika, među kojima srčani, psihijatrijski, hipertoničari, dijabetičari i astmatičari, rekla je Macura i precizirala da je Hitna pomoć za protekla 24 sata u Beogradu obavila ukupno 282 intervencije.

Prema podacima iz klinike za psihijatriju, pregledano je 13 pacijenata, od kojih devet u ambulanti, a bila su četiri prijema, istakla je portparol Hitne pomoći.

Macura je savetovala hroničnim bolesnicima da zbog hladnog jutra bez preke potrebe ne izlaze iz domova, nego da u nabavku tek kada poraste temperatura vazduha.

Porptarol Hitne pomoći je savetovala adekvatno oblačenje, a posebno je kardiovaskularnim bolesnicima poručila da izbegavaju fizičke napore. Macura je savetovala i uzimanje tečnosti, toplih napitaka, doručka i provetravanje prostorija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track