Andreja Mladenović prisustvovao obuci komandanata za vanredne situacije
Foto: Zorana Jevtić

Vežba u Vrdniku

Andreja Mladenović prisustvovao obuci komandanata za vanredne situacije

Beograd -
Budući da jedinice lokalne samouprave čine deo jedinstvenog sistema zaštite i spasavanja, podizanjem kompetencija pripadnika štabova omogućava se ujednačavanje i standardizacija njihovog rada, istakao je Mladenović

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović učestvovao je u obuci komandanata štabova za vanredne situacije koja je održana u Vrdniku.

Obuku je organizovao Sektor za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

– Obuka i osposobljavanje pripadnika štabova za vanredne situacije, specijalizovanih jedinica civilne zaštite i organa privrednih društava i drugih pravnih lica od značaja za civilnu zaštitu doprinosi unapređivanju kapaciteta na nacionalnom i lokalnom nivou za adekvatnu pripremu, reagovanje u hitnim i neplaniranim situacijama i pružanju odgovarajuće pomoći ugroženim zajednicama i pojedincima – rekao je Mladenović.

On je naveo da su štabovi za vanredne situacije značajan segment u rukovođenju i koordinaciji u vanrednim situacijama i da je upravo zbog toga važno da se kontinuirano jača kapacitet štabova za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama, kako bi se uspostavio moderan i efikasan sistem upravljanja na lokalnom nivou.

– Budući da jedinice lokalne samouprave čine deo jedinstvenog sistema zaštite i spasavanja, podizanjem kompetencija pripadnika štabova omogućava se ujednačavanje i standardizacija njihovog rada na celoj teritoriji Republike Srbije. Time, praktično, dobijamo efikasan sistem zaštite i spasavanja, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou – istakao je Mladenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track