MALI: Saniraćemo sva klizišta u Beogradu
Foto: Marina Lopicic

Identifikovano 127 kritičnih tačaka u gradu

MALI: Saniraćemo sva klizišta u Beogradu

Beograd -
Vrednost radova na sanaciji klizišta u Volginoj ulici na Zvezdari bila je30 miliona dinara, a realizacijom tog projekta problem je trajno rešen, rekao je Mali

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas sanirano klizište u Volginoj ulici na Zvezdari, odakle je poručio da će nadležni nastaviti sa rešavanjem problema klizišta, kojih je na teritoriji grada registrovano 127.

Ističući da je vrednost radova na sanaciji bila 30 miliona dinara, Mali je u izjavi novinarima, rekao da je problem sa klizištem u Volginoj ulici sada trajno rešen.

"Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom radova. Verovatno se, po prvi put, u skorijoj istoriji Beograda neko ozbiljno bavi sanacijom klizišta", rekao je gradonačelnik i dodao da je klizište u Volginoj aktivirano još 1971. godine, a više od 40 godina se niko nije bavio njegovom sanacijom.

Mali je podsetio da je pre nekoliko meseci rešen problem klizišta u Matice srpske, te da sledi rešavanje pitanja klizišta kod kružnog toka Rakovica.

Kako je dodao, Gradska uprava je, posle majskih poplava, oformila radnu grupu koja se bavi analizom klizišta na teritoriji Beograda, a i tom prilikom je identifikovano 127 klizišta koja treba srediti.

"Očekivali smo pomoć Evropske unije za finansiranje toga, ali nažalost je nismo dobili, tako da su svi ovi radovi finansirani iz gradskog budžeta", naveo je Mali i izradio nadu da će građani tog dela Zvezdare biti zadovoljni.

Gradonačelnik je ukazao na nekoliko klizišta u Beogradu koja su izazvali građani nelegalnom gradnjom, a što je, kako je objasnio, teško za sanaciju jer do nekih delova grada mehanizacija ponekad ne može ni da dođe kako treba."Saniraćemo što veći broj klizišta u što kraćem periodu. To zavisi i od finansijskih sredstava, ali kako smo krenuli tako ćemo da nastavimo - trajno da da rešavamo probleme klizišta u Beogradu", zaključio je Mali.

Direktor "Beograd puta" Ivan Tejić rekao je da je to preduzeće sada kadrovski osposobljeno da može samostalno da iznese projekte poput sanacije klizišta u Volginoj ulici.Govoreći o tom klizištu, Tejić je rekao da je ono uređeno sa 10.000 kubika kamenog nabačaja sa drenažom, što reguliše svu površinsku vodu i vodi je u odvodni kanal, a što znači da je rešenje trajnog karaktera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track