BG LUČKA KAPETANIJA: Obustavljena plovidba na delu Dunava
Foto: Kurir

Obilazite svoje čamce

BG LUČKA KAPETANIJA: Obustavljena plovidba na delu Dunava

Beograd -
Šef kapetanje Vidoje Bajić rekao je da je plovidba obustavljena od juče u 12 sati zbog olujnih udara vetra a da se situacija se vetrom neprestalno prati

BEOGRAD - Lučka kapetanija u Beogradu obustavila je, zbog jakih udara vetra plovidbu na delu Dunava i apelovala na vlasnike čamaca i brodića da ih stalno obilaze.

Šef kapetanje Vidoje Bajić rekao je da je plovidba obustavljena od juče u 12 sati zbog olujnih udara vetra a da se situacija se vetrom neprestalno prati. "Pratimo stanje iz sata u sata oko jačine vetra i mislim da ćemo do kraja dana ili sutra doneti odluku da li da pustimo plovidbu da ide normalnim tokom", rekao je on.

Bajić je napomenuo i da obustava plovidbe Dunavom traje na potezu Velikog Gradišta tako da i ukidanje obustave (na području beogradske lučke kapetanije) ne bi nešto posebno značilo za brodarce.On je naveo i da su juče bili, zbog vetra izuzetno veliki talasi ali da se "na kraju sve završilo dobro i bezbedno po ucešnike u plovidbi".

Bajić je, napomenuvši da je situacija sa jačinom vetra danas nešto bolja nego juče apelovao na sugrađane - vlasnike čamaca, brodića i drugih plovnih objekata da ih svakodnevno obilaze i kontrolišu vezove."Apelujemo na sugrađane da vode računa o svojim plovnim a naročito plutajućim objektima koji su vezani za obalu da ih čak i više puta tokom dana obilaze i da ojačaju svoje vezove", rekao je on.

Prema njegovim rečima, ukoliko bi došlo i do eventulanog kidanja vezova na čamcima, neophodno je da ih vlasnici izvuku na tlo i tako ih sačuvaju ali istovremeno i obezbede bezbednost za druge učenike u plovidbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track