MALI: Izmeštanje opasnog otpada iz Prve Iskre u Bariču počinje 2015.

Priprema terena za novu fabriku

MALI: Izmeštanje opasnog otpada iz Prve Iskre u Bariču počinje 2015.

Beograd -
Mali je precizirao da je plan da se izmeštanje otpada obavi u najskorijem roku kako bi krajem sledeće ili početkom 2016. godine, na prostoru Prve iskre Barič bila izgrađena potpuno nova fabrika

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će opasni otpad koji se nalazi u okviru fabrike "Prva iskra" u Bariču, biti izmešten početkom sledeće godine.

Mali je novinarima u Košutnjaku, precizirao da je plan da se izmeštanje otpada obavi u najskorijem roku kako bi krajem sledeće ili početkom 2016. godine, na prostoru "Prve iskre Barič" bila izgrađena potpuno nova fabrika.

"S obzirom da ćemo na tom delu Prve iskre imati novog investitora, koji će napraviti novu fabriku, deo dogovora je izmeštanje otpada i to je obaveza koju je Ministarstvo preuzelo na sebe, a mi ćemo im, kao Grad, pružiti podršku da to urade u što kraćem periodu", rekao je Mali.

Inače, reč je o kineskoj kompaniji "Meita", koja se bavi proizvodnjom kalupa nosaca motora, a u kojoj će biti zaposleno više od 1.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track