Najnovije vesti

TOPLIČKO VEČE: Više od 400 zvanica uz igru i pesmu promovisalo svoj kraj
Foto: Zorana Jevtic

Svečano

TOPLIČKO VEČE: Više od 400 zvanica uz igru i pesmu promovisalo svoj kraj

Beograd
Topličko veče u Domu Vojske održano kako bi oku pilo privrednike i sačuvalo tradiciju

BEOGRAD - Tradicionalno Topličko veče u organizaciji Udruženja Topličana u Beogradu održano je u petak uveče u restoranu Centralnog doma Vojske Srbije u Beogradu.

Domaćin druženja bila je opština Blace, a ovom lepom događaju prisustvovalo je gotovo 400 zvanica, među kojima je bio veliki broj uglednih privrednika. Najveći broj prisutnih činili su Topličani koji žive u svojoj sredini i oni koji su rodom iz topličkog kraja, a žive i rade u Beogradu.

- Naš cilj je afirmacija Topličkog okruga, negovanje istorijskih tradicija Toplice i, naravno, da kod mlađih generacija koje žive u Beogradu, a poreklom su iz Topličkog okruga budimo ljubav prema zavičaju. Ovo je prilika da se bar jednom godišnje vidimo i okupimo. Ima dosta privrednika, pa nam je cilj da oni naprave neka nova poznanstva i poslove - rekao je Slobodan Stević, predsednik Udruženja Topličana u Beogradu i istakao ove godine 12. put zaredom organizovan i Vidovdanski svetoplički sabor kod Crkve Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju. Takođe, učenici topličkih osnovnih škola, čiji su literarni radovi poslati su na ekskurziju na Zlatibor.

(A. S. B.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...