Najnovije vesti

VESIĆ: Rekonstrukcija Autokomande počinje u januaru 2015.
Foto: Printscreen Tanjug

Puštena u rad nova rasveta u Vojvode Stepe

VESIĆ: Rekonstrukcija Autokomande počinje u januaru 2015.

Beograd
Vesić je prilikom obilaska radova u ulici Vojvode Stepe, gde je puštena u rad nova javna rasveta, rekao da je veoma važno da radovi u toj ulici budu gotovi do predviđenog roka, odnosno do jula naredne godine, jer odmah posle toga počinju radovi na Slaviji.

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će rekonstrukcija Autokomande početi sredinom januara naredne godine, dok će radovi na obnovi trga Slavija započeti čim se završi rekonkstrukcija ulice Vojvode Stepe.

Vesić je novinarima, prilikom obilaska radova u ulici Vojvode Stepe, gde je puštena u rad nova javna rasveta, rekao da je veoma važno da radovi u toj ulici budu gotovi do predviđenog roka, odnosno do jula naredne godine, jer odmah posle toga počinju radovi na Slaviji.

"Radovi u ovoj ulici su najveća investivcija u Beogradu, u koju je uloženo nešto više od dve milijarde dinara i veoma nam je važno da bude urađena kako treba, ali i zbog toga što nam zavrsetak ovih radova omogućava da započnemo sa novom investicijom, a to su radovi na Slaviji i u Bulevaru oslobođenja", rekao je Vesić.

Direktor preduzeća "Ratko Mitrović", koje izvodi radove na Voždovcu, rekao je da je bilo kašnjenja na početku radova, zbog nabavke nestandardnog materijala iz inostranstva ali da se radovi sada izvode po planu.

"Sve će biti zavrseno po planu, prve dve faze do karaja ove godine, a kompletna rekonstrukcija do jula 2015. Krajem godine pustićemo saobraćaj za vozila, da bismo olakšali život ljudima u ovom kraju, ali će gradski saobraćaj biti pušten tek na proleće", rekao je Đorđević.

Kada je reč o rekonstrukciji Slavije, Vesić je istakao da je u toku "predprojektna faza" kao i da će spomenik Dimitriju Tucoviću biti premešten ispred zgrade Narodne banke Srbije.

"Hoćemo da ispod Slavije ne budu samo hodnici, već da bude uređen mali trg sa komercijalnim sadržajem. Takođe, radi se i na projektu fontane, koja će se naći na centru Slavije, dok će spomenik Dimitriju Tucoviću biti premešten ispred NBS-a, gde se takođe radi mali trg", naveo je Vesić.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović rekao je da bi radovi na rekonstrukciji Autokomande trebalo da počnu sredinom janura naredne godine i dodao da će time biti rešen problem protočnosti i bezbednosti saobraćaja u tom delu grada.

"Rekonstrukcija Autokomande podrazumeva da će u prvoj fazi radova u Bulevaru oslobođenja biti u funkciji po dve trake u svakom smeru, a u drugoj fazi samo po jedna", objasnio je Rafailović i zamolio građane da imaju strpljenja kada ti radovi budu započeti.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...