VOZAČI OPREZ: Most na Adi bez osvetljenja, lopovi isekli kablove zbog bakra
Foto: Beoinfo

U toku zamena

VOZAČI OPREZ: Most na Adi bez osvetljenja, lopovi isekli kablove zbog bakra

Beograd -
Osim pričinjene materijalne štete, ova krađa ugrožava i bezbednost saobraćaja i potreban je dodatni oprez prilikom prelaska mosta, saopšteno je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda

BEOGRAD - Nepoznate osobe su tokom prošle nedelje isekle veću količinu kablova kojima se napaja javno osvetljenje Mosta na Adi, zbog čega je most poslednjih dana u mraku.

Osim pričinjene materijalne štete, ova krađa ugrožava i bezbednost saobraćaja i potreban je dodatni oprez prilikom prelaska mosta, saopšteno je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Sa isečenih kablova uklonjena je zaštitna izolacija i odneto bakarno jezgro, koje je očigledno i bilo cilj lopova. Na ovakav zaključak upućuju i druge lokacije na kojima se sa objekata u javnoj svojini uklanjaju i otuđuju bakar i druga elektrooprema.

Poznati su primeri krađe u trafostanici na okretnici autobusa broj 65 na Bežanijskoj kosi, zbog čega je čitava saobraćajnica sa autobuskom okretnicom bila u mraku, kao i u dve trafostanice u Zemunu na novosadskom auto-putu, odakle je odneto više stotina litara ulja za transformatore i kompletna oprema, zbog čega nisu radili semafori na novosadskom auto-putu.

Direkcija za građevinsko zemljište će, uz pomoć Javnog komunalnog preduzeća „Javno osvetljenje”, učiniti sve da se oštećeni kablovi što pre zamene, kako bi rasveta Mosta na Adi u najkraćem roku ponovo bila u funkciju.

( Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track