Upravni sud: Brega ne sme da gradi
Foto: KURIR

Upravni sud: Brega ne sme da gradi

Beograd -
Odbijene žalbe kompozitora na odluku da ne sme da gradi objekat u Ulici Jove Ilića u Beogradu

BEOGRAD - Upravni sud odbio je kao neosnovane tužbe kompozitora i građevinskog investitora Gorana Bregovića za poništenje rešenja Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove Beograda kojima su ukinuta odobrenja za gradnju na dve lokacije u Ulici Jove Ilića u opštini Voždovac, saopštio je danas taj sud.

Bregoviću je Odeljenje za komunalno-građevinske i stambene poslove opštine Voždovac ranije odobrilo radove i upotrebu izvedenih radova na izgradnji stambenih objekata u Jove Ilića 151 i Jove Ilića 149. Sekretarijat je, međutim, kao drugostepeni organ po osnovu službenog nadzora ukinuo ta opštinska prvostepena rešenja od 27. januara 2010. godine i odredio da o zahtevu investitora Bregovića za izdavanje odobrenja ponovo odluči prvostepeni opštinski organ.Bregović je tužbama Upravnom sudu tražio poništenje tih odluka gradskog sekretarijata. Upravni sud je u obrazloženju odluka o odbijanju Bregovićevih tužbi istakao da je gradski sekretarijat pravilno utvrdio da se radi o objektima koji su u izgradnji, a ne o objektima izgrađenim do 15. marta 2003. godine.

"Upravni sud je u obrazloženju odluka naveo da je tuženi Sekretarijat za imovinsko-pravne poslove, Građevinska i urbanistička inspekcija grada Beograda, Sektor za upravno-pravne poslove, pravilno postupio kada je ukinuo po osnovu službenog nadzora prvostepena rešenja i odlučio da o zahtevu tužioca Bregovića kao investitora za izdavanje odobrenja za stambene objekte izgrađene, odnosno rekonstruisane bez građevinske dozvole, odluči prvostepeni organ", rekla je agenciji Beta portparolka suda Milka Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track