Vesić: Raspisan konkurs za arhitektonsko rešenje tri trga u Beogradu

kreće uređenje i Terazijske padine

Vesić: Raspisan konkurs za arhitektonsko rešenje tri trga u Beogradu

Beograd -
Kada na tom međunarodnom konkursu budu pristigla rešenja i kada žiri bude izabrao najbolja, mi ćemo narednih godina početi da po tim rešenjima uređujemo trg po trg, rekao je Vesić

BEOGRAD - Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda zajedno sa Društvom arhitekata Beograda raspisala je konkurs za arhitektonsko rešenje Trga Terazije, trga između Predsedništva i Skupštine grada i Trga Republike, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

On je gostujući na Studiju B rekao da je konkurs raspisan pre dva dana.

"Kada na tom međunarodnom konkursu budu pristigla rešenja i kada žiri bude izabrao najbolja, mi ćemo narednih godina početi da po tim rešenjima uređujemo trg po trg", rekao je Vesić, a prenela gradska uprava. On je dodao da je veoma važno da se uredi centar grada koji treba da počne da liči na uređene prestonice Evrope.

Prema njegovim rečima, tokom naredne godine krenuće se i u uređenje Terazijske padine koja je sada potpuno neuređena a nalazi se u centru grada.

"Početkom marta krećemo sa sanacijom Cvetnog trga, onog dela gde se sada nalaze prodavnice zelenila.

Taj deo će biti integrisan u jedinstvenu celinu i to radimo s kompanijom Deleze i nećemo koristiti sredstva iz budžeta za taj projekat. Na tom mestu je planiran i spomenik Borislavu Pekiću", kazao je Vesić.

On je najavio da će u toku sledeće godine biti uređeno najmanje 100 mini parkova, podsetivši da je ove godini sređeno skoro 40.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track