VESIĆ: Očišćene ulice prvog prioriteta, građani u obavezi  da čiste ispre zgrada led

Led najveća opasnost

VESIĆ: Očišćene ulice prvog prioriteta, građani u obavezi da čiste ispre zgrada led

Beograd -
Očišćen je prvi prioritet, sada se duboko ušlo u drugi prioritet, rekao je Vesić i dodao da je angažovano 1.000 radnika gradskih preduzeća na ulici i da će u drugoj smeni biti oko 700

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da su u Beogradu očišćene od snega ulice prvog prioriteta i da se sada uveliko čiste ulice drugog prioriteta, a da su svi građani obavezni da uklone ledenice sa svojih kuća i da očiste trotoare ispred svojih zgrada i lokala.

Vesić je precizirao da je u ovom trenutku angažovano 115 kamiona "Beograd puta" i 35 multikarova, a pored toga i od drugih preduzeća 50 kamiona, 24 traktora i još drugih 20 manjih kamiona.

"Očišćen je prvi prioritet, sada se duboko ušlo u drugi prioritet", rekao je Vesić i dodao da je angažovano 1.000 radnika gradskih preduzeća na ulici i da će u drugoj smeni biti oko 700.

"Naša obaveza je da očistimo ulice trudimo se da to uradimo maksimalno brzo. Led je veliki i to je najveća opasnost narednih dana", upozorio je Vesić.

Gradski menadžer je rekao da su se jutros u gradskom saobraćaju pojavili mali problemi zbog pojave leda i da je linija 49 skraćena do Trošarine.Prema njegovim rečima, ta izmena će biti na snazi dok se ne završi čišćenje i ne omogući da bezbedno saobraćanje autobusa.

Vesić je upozorio građane da, iako neće biti padavina, predstoje veoma niske temperatura i da ima pojava ledenica, zbog čega su svi obavezni da uklone ledenice sa svojih kuća.

Ukoliko ima većih ledenica koje sami ne mogu da uklone, građani mogu da se jave telefonom "Boservisu" i ekipe će doći da uklone ledenice, najavio je Vesić.

On je istakao da su pre nekoliko dana uključeni u rad i planinari, odnosno Gorska služba spasavanja, da bi se sa visokih zgrada uklanjale ledenice, koje predstavljaju najveću opasnost.Vesić je podsetio sve građane da su dužni da očiste trotoare ispred svojih zgrada i ispred svojih lokala.

( Tanjug/RTV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja