VESIĆ: Smanjenjem cene karata povećaćemo prihode GSP
Foto: Beoinfo

Javni prevoz

VESIĆ: Smanjenjem cene karata povećaćemo prihode GSP

Beograd -
Vesić je rekao da je cilj da se građanima omogući da mogu bolje i jevtinije da koriste gradski prevoz, što podrazumeva da se prevoz plaća i izrazio uverenje da će većina građana pozitivno odgovoriti na ovo sniženje cena

BEOGRAD- Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će se smanjenjem cena gradskog prevoza doći do povećanih prihoda, a da će građanima biti omogućeno da karte dobiju pod povoljnijim uslovima.

Vesić je rekao da je cilj da se građanima omogući da mogu bolje i jevtinije da koriste gradski prevoz, što podrazumeva da se prevoz plaća i izrazio uverenje da će većina građana pozitivno odgovoriti na ovo sniženje cena.

"Oni koji ne budu kupovali karte, naprosto oni će se suočiti sa prekršajnim kaznama, suočiće se sa kaznama pred sudom", najavio je Vesić.

On je najavio sledeće godine angažovanje novih 800 komunalnih policajaca i da će skoro 150 komunalnih policajaca biti samo u gradskom prevozu.Gradski menadžer je potvrdio da će cena mesečne karte za zaposlene, umesto 3.275 dinara, biti 2.990 dinara, a da će cena za povlašćene kategorije kao što su studenti, invalidi, nezaposleni, koja je do sada bila 1.120 dinara, a od 1. februara biti 1.090 dinara.

Najviše promena ima kada je reč o ceni karata za penzionere, koji su do sada na neobičan način bili podeljeni na dve kategorije na penzionere starosti do 65 godina, koji su mesečno plaćali 1.120 dinara i penzionere starije od 65 godina, koji su godišnje plaćali 407 dinara godišnje, podsetio je Vesić.

Vesić je rekao da se pri tom nije vodilo računa o tome koliko ko ima penziju i da su zato sada svi penzioneri podeljeni na četiri kategorije.

U prvoj kategoriji su penzioneri sa penzijama do 10.000 dinara, koji ubuduće neće ništa plaćati ništa i za koje će prevoz biti potpuno besplatan, rekao je Vesić.

Penzioneri sa penzijama od 10.00 do 25.000 dinara i dalje će godišnje plaćati 407 dinara, najavio je gradski menadžer.

Penzioneri čija su primanja od 25.000 do 50.000 mesečno će plaćati 990 dinara, rekao je Vesić, dok će oni sa penzijama većim od 50.000 plaćati 1.495 dinara mesečno, što je polovina mesečne karte za zaposlene.

Vesić je najavio da će ovaj tarifni sistem stupiti na snagu 1. februara s tim što će za penzionere koji imaju penzije veće od 50.000 dinara stupiti na snagu 1. marta.

( Tanjug/RTV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track