OSTALA SAMO PRAZNA OBEĆANJA: Devojčica rođena u gradskom autobusu prvi rođendan čeka bez struje
Foto: Marina Lopičić

Svi ih zaboravili

OSTALA SAMO PRAZNA OBEĆANJA: Devojčica rođena u gradskom autobusu prvi rođendan čeka bez struje

Beograd -
Umesto da pripremaju slavlje za prvi rođendan najmlađeg člana porodice, svećica na Milinoj rođendanskoj torti biće jedina svetlost u domu Vladisavljevića. Nakon što je Milina majka Maša ostala bez posla još u trećem mesecu trudnoće i otac Nikola dobio je otkaz jer je tehnološki viša

BEOGRAD - Devojčica Mila Vladisavljević, koja je bila toliko nestrpljiva da se, u novogodišnje jutro, rodila u autobusu, ne stigavši u porodilište, puni godinu dana. Međutim, umesto da dobije proslavu kako dolikuje, Mila će prvi rođendan proslaviti u mraku. Porodica Vladisavljević je bez struje jer su im je isključili zbog duga od preko 100.000 dinara.

Tako, umesto da pripremaju slavlje za prvi rođendan najmlađeg člana porodice, svećica na Milinoj rođendanskoj torti biće jedina svetlost u domu Vladisavljevića. Nakon što je Milina majka Maša ostala bez posla još u trećem mesecu trudnoće i otac Nikola dobio je otkaz jer je tehnološki višak.

- Polovinom juna sam i ja dobio otkaz. Jednostavno, jedinica u kojoj sam radio je prestala da postoji. Neke su premestili na novo radno mesto, mene su, eto, otpustili. Nisu uzeli u obzir da je Maša već dobila otkaz i da smo radili u istoj firmi. Od tada radim povremeno, ali sve je to od danas do sutra, a stigla je i zima, pa posla nema uopšte - priča Nikola.

Maša priča da će Milin rođendan, nažalost, samo obeležiti jer nisu u mogućnosti za bolje.

- Prištedeli smo za tortu, ali za više nemamo. Da ne bude - prvi rođendan, pa bez torte. Nikoga nećemo zvati, bićemo samo mi. Najviše mi je žao što ne možemo da je krstimo kao ostalu decu, ali to će morati da pričeka - govori tužna mama Maša jer su Milu, kako kaže, svi zaboravili.

Foto: printscreen
Foto: printscreen

- Prošle godine su svi redom dolazili da se slikaju sa Milom. Obećavali kule i gradove, a ništa od toga nisu ostvarili. Pisali smo GSP-u molbu da Nikolu prime na posao, nisu nam se nikada javili. Obećali su besplatno školovanje za Milu, ali nigde to nismo dobili napismeno, a dok ona poraste, promeniće se još pet direktora, pa ni od toga neće biti ničega. Uostalom, mi ne tražimo milostinju, samo tražimo da radimo kako bismo svojoj deci sami obezbedili sve ono što im treba – završava Maša, uz uzdah, dok gleda Milana, Milicu i Milu kako se srećno igraju, nesvesni problema s kojim se suočavaju mama i tata.

Ništa od obećanog posla

Maša je dobila otkaz u trećem mesecu trudnoće. Bila je angažovana na određeno vreme kao zamena koleginice koja je bila na porodiljskom odsustvu. Međutim, po povratku koleginice najpre je prinudno otišla na odmor, a onda je dobila i otkaz. Nakon reagovanja medija na ceo slučaj Maši je obećano da će biti vraćena na posao, ali od toga nema ništa, kažu Vladisavljevići.

- Direktor tehničko-ekonomskog centra u kojem je Maša radila je u međuvremenu dao ostavku, a novo rukovodstvo je reklo da oni nisu dužni da je vrate na posao. Davali su tolika obećanja, a sada sve poriču. Kažu: „Nismo mi to rekli.“ A mi čuvali sve novine, ne zbog obećanja nego zbog Mile, da joj pokažemo kad poraste. Ispade da je dobro što smo čuvali - kaže Nikola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track