(VIDEO) MINUS NE MOŽE ZALEDITI DOBRE DUŠE: Hiljade Beograđana došlo u Ulicu otvorenog srca
Foto: Tanjug

Tradicionalna humanitarna manifestacija

(VIDEO) MINUS NE MOŽE ZALEDITI DOBRE DUŠE: Hiljade Beograđana došlo u Ulicu otvorenog srca

Beograd -
Uprkos jako hladom vremenu nekoliko hiljada Beograđana okupilo se u Svetogorskoj ulici, gde uživaju u muzičkom programu za decu, koncertima na tri bine, klovnovima, mađioničarskim trikovima, animatorima, i predstavama

BEOGRAD - Manifestacija Ulica otvorenog srca, koja je, uz mnoštvo raznovrsnog programa, danas organizovana u centru Beograda prvog dana Nove godine, posvećena je ove godine podršci novoosnovanom Fondu za lečenje dece u inostranstvu.

Uprkos jako hladom vremenu nekoliko hiljada Beograđana okupilo se u Svetogorskoj ulici, gde uživaju u muzičkom programu za decu, koncertima na tri bine, klovnovima, mađioničarskim trikovima, animatorima, i predstavama.

Ta manifestacija svakog 1. januara okuplja 100.000 posetilaca, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Navodeći da Ulica otvorenog srca uvek ima i humanitarni karakter, Mali je pozvao donatore da pomognu vladin fond predviđen za decu kojoj je potrebno obezbediti lečenje u inostranstvu.

Prilikom šetnje Ulicom otvorenog srca Mali je kupio knjige i time podržao projekat Beogradski čitač, dok je kupovinom šolje na Trgu otvorenog srca donirao sredstva kojima se pomaže staračkim domovima u Beogradu, saopšteno je iz Skupštine grada.

Predsednik Nadzornog odbora Fonda za lečenje dece u inostranstvu Tamara Lukšić Orlandić je izjavila da će prvo dete 5. januara otići na lečenje u Belgiju.

Prikupljena su četiri miliona evra, a prijavljeno je 17 dece za Fond, rekla je Tamara Lukšić Orlandić.

Ulica otvoreno srca obuhvata prostor od Takovske do Makedonske ulice, gde program u karnevalskoj atmosferi izvode animatori kao što su deda mrazevi, mađioničari, glumci, muzičari, a počinje nastupom dečijeg hora "Čarolija".

Organizatori Ulice otvorenog srca su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda, Opština Stari grad, pozorište Atelje 212 i Radio Beograd 202.

http://www.youtube.com/watch?v=_e4A5r4CjhY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track