VANDALIZAM U CENTRU BEOGRADA: Uništene sadnice na platou Đoke Vještice
Foto: Beoinfo

JKP Zelenilo

VANDALIZAM U CENTRU BEOGRADA: Uništene sadnice na platou Đoke Vještice

Beograd -
Neodgovorni pojedinci su u ponedeljak uveče uništili sadnice iz "zelenog zida" - nekoliko perena, vrste Sagina, a JKP Zelenilo Beograd" podnelo je prijavu protiv NN osoba za pričinjenu štetu na toj javnoj površini

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće (JKP) "Zelenilo Beograd" saopštilo je danas da su nepoznati počinioci uništili nekoliko sadnica na platou Đoke Vještice, ispred Beograđanke, a polomljena je i jedna sigurnosna kamera.

Kako se navodi, neodgovorni pojedinci su sinoć uništili sadnice iz "zelenog zida" - nekoliko perena, vrste Sagina, a JKP "Zelenilo Beograd" podnelo je prijavu protiv NN lica za pričinjenu štetu na toj javnoj površini.

Plato Đoke Vještice, koji se nalazi ispred Palate "Beograd", otvoren je u junu 2014. godine i postao je nova zelena oaza grada. Prostor je organizovan kao urbana pjaceta kojom dominira "zeleni zid", kao i novi mobilijar i sadnice drveća.

Čuvarska služba "Zelenila", kako se dodaje, redovno obilazi i kontroliše zelene površine, pri čemu često sarađuje sa Komunalnom policijom.

Ukupna šteta koja je pričinjena na javnim zelenim površinama, u prvih šest meseci 2014. godine iznosila je oko osam miliona dinara, dok je u 2013. godini, ukupna šteta bila oko 14,6 miliona dinara.

JKP "Zelenilo Beograd" apeluje na građane da ne lome i ne uništavaju sadržaje na zelenim površinama i da svojim ponašanjem doprinesu lepoti grada i komunalnom redu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja