VESIĆ: Javna preduzeća da kupuju mesečne karte za zaposlene, a ne da isplaćuju novac
Foto: Bus Plus

Prevoz u Beogradu

VESIĆ: Javna preduzeća da kupuju mesečne karte za zaposlene, a ne da isplaćuju novac

Beograd -
Na taj način ćemo svi zajedno doprineti razvoju gradskog saobraćaja. Trenutno su prihodi 760 miliona dinara mesečno, a da bi prevoz u gradu funkcionisao, neophodno je 900 miliona dinara. Razlika se uplaćuje iz gradskog budžeta i uplaćuju je faktički svi građani jer je to njihov novac, rekao je Vesić

BEOGRAD - Grad Beograd očekuje da vlada donese odluku da sva javna preduzeća i ustanove na teritoriji grada kupuju mesečne karte za svoje zaposlene, a ne da isplaćuju novac kao do sad, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

"Na taj način ćemo svi zajedno doprineti razvoju gradskog saobraćaja. Trenutno su prihodi 760 miliona dinara mesečno, a da bi prevoz u gradu funkcionisao, neophodno je 900 miliona dinara. Razlika se uplaćuje iz gradskog budžeta i uplaćuju je faktički svi građani jer je to njihov novac", rekao je Vesić.

Govoreći o novom tarifnom sistemu, Vesić je podsetio da je cena karte za penzione starije od 65 godina ostala ista i da će i ubuduće na godišnjem nivou iznosi 407 dinara.

Prema njegovim rečima, pojedinačna karta od 73 dinara je ukinuta jer se u praksi pokazalo da građani promene dva ili više prevoza te je zbog toga uvedena vremenska karta od 90 minuta koja košta 89 dinara.

"Vremenska karta od 90 minuta važi od momenta validiranja u vozilu, dok turističke karte važe od trenutka kupovine", precizirao je Vesić.

Za sve kategorije, osim za penzionere, uvedena je godišnja karta koja se koristi za 12, a plaća za 11 meseci.

Uvedena je i turistička karta za jedan, tri ili pet dana, a za svaku uplatu od 900 dinara sto dinara je gratis.

"Tokom godine tarifni sistem će se i dalje pratiti, te ukoliko naplata bude dobra, razmotriće se i mogućnost eventualnog smanjenja cena", naveo je Vesić.

( Tanjug/RTV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track