Najnovije vesti

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Odbornici u sredu raspravljaju o porodiljama
Foto: Marina Lopičić

Novi iznos 35.000 dinara

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Odbornici u sredu raspravljaju o porodiljama

Beograd
Gradsko veće je na predlog gradonačelnika Siniše Malog usvojilo izmene Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja i povećalo jednokratnu pomoć za nezaposlene porodilje za 15.000 dinara.Izmene odluke stupiće na snagu osam dana po objavljivanju u Službenom listu grada Beograda

BEOGRAD - Beogradski parlament održaće u sredu, 21. januara, sednicu, na kojoj će odbornici raspravljati o novčanoj pomoći za porodilje i o doprinosima za uređivanje građevinskog zemljišta, najavila je danas Gradska uprava.

Kada je reč o porodiljama, Gradsko veće je odlučilo da jednokratna pomoć za nezaposlene porodilje u Beogradu ubuduće iznosi 35.000 dinara.

Gradsko veće je na predlog gradonačelnika Siniše Malog usvojilo izmene Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja i povećalo jednokratnu pomoć za nezaposlene porodilje za 15.000 dinara.Izmene odluke stupiće na snagu osam dana po objavljivanju u "Službenom listu grada Beograda".

Na dnevnom redu sednice koju je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević sazvao za sredu, je Predlog strategije upravljanja rizicima Grada Beograda i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na prenos osnivačkog udela u privrednom društvu "Veletržnica-Beograd" doo, sa JKP "Gradske pijace" na Grad.

Odbornici će razmatrati i Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda privrednih društava "Simpo" a.d. Vranje, "Kondiva" d.o.o. Bujanovac i "Simpo Line" d.o.o. Vranje u trajni ulog Grada Beograda u kapitalu "Simpo"a.d. Vranje.

Skupština grada razmatraće i izmene osnivačkih akata Javnog urbanističkog preduzeća i Javnog preduzeća za stambene usluge, kao i izmene statuta JP "Gradsko stambeno" i JKP "Beogradske elektrane".

Po skraćenom postupku odbornici će razmatrati Predlog rešenja o imenovanju glavnog urbaniste, kao i izmene Rešenja o obrazovanju komisije za planove Skupštine grada.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...