RODITELJI, VAŽNA VEST: Grad od 1. septembra finansira boravak u privatnim vrtićima
Foto: Shutter

Na mesto čeka 3.525 dece mališana

RODITELJI, VAŽNA VEST: Grad od 1. septembra finansira boravak u privatnim vrtićima

Beograd -
Grad će tokom 2015/2016. godine finansirati deo ekonomske cene, najviše 22.160 dinara. To znači da će, ukoliko cena boravka deteta u privatnom vrtiću bude više od 27.700 dinara, roditelj morati da doplati razliku

BEOGRAD - Grad Beograd finansiraće deo troškova boravka dece u privatnim vrtićima od 1. septembra, a odluka važi za decu za koju na majskom konkursu ne bude mesta u javnim vrtićima, saopštila je danas Gradska Uprava.

Kako su naveli u saopštenju, Grad će tokom 2015/2016. godine finansirati deo ekonomske cene, najviše 22.160 dinara. To znači da će, ukoliko cena boravka deteta u privatnom vrtiću bude više od 27.700 dinara, roditelj morati da doplati razliku. Prema podacima Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, u Beogradu na mesto u vrtiću trenutno čeka 3.525 dece.

"Predškolske ustanove Beograda ne primaju decu samo u okviru godišnjeg konkursa, koji se obično raspisuje u maju - roditelji mogu da podnesu zahtev za upis deteta tokom čitave godine", navodi se u saopštenju. Odluka o finansiranju dela troškova usvojena je na poslednjoj sendici Skupštine Beograda održanoj u sredu, 21. januara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track