ZAPALIO SEBE NA STAROM SAJMIŠTU: Povređeni muškarac i policajac u stabilnom stanju
Foto: Marina Lopičić

Pauk mu dva puta odvezao automobil

ZAPALIO SEBE NA STAROM SAJMIŠTU: Povređeni muškarac i policajac u stabilnom stanju

Beograd -
P.L. koji se polio sa dve flaše benzina i zapalio na Starom sajmištu i dežurni policajac koji je pokušao da ga spreči su u stabilnom zdravstvenom stanju i nisu životno ugroženi, saopštila je VMA

BEOGRAD - Vozač i dežurni policajac, koji su zadržani na Vojno-medicinskoj akademiji zbog opekotina izazvanih u incidentu na placu ""Parking servisa"" na Starom sajmištu, nisu životno ugroženi i u stabilnom su stanju, rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

Incident se dogodio sinoć kada je vozač P.L. (39) sa dve flaše benzina polio sebe i dvojicu dežurnih policajaca, revoltiran zbog kazni koje je dobio za nepropisno parkiranje.

"Jedan policajac je odmah pušten, dok je M.D. (26) zadržan na lečenju, zajedno sa napadačem", rekli su u Službi za odnose sa javnošću VMA.""Parking servis"" je saopštio da je P.L. u toku dana dva puta zaredom napravio saobraćajni prekršaj, parkirajući vozilo nepropisno, a nakon što su mu radnici prvi put uklonili automobil, pobegao je sa placa parkinga tako što je probio rampu.Isto vozilo je kasnije tokom dana ponovo zatečeno u prekršaju i prebačeno na plac ""Parking servisa"" na Starom sajmištu i P.L. je, u trenutku kada je došao da preuzme automobil, uzeo flaše sa benzinom i njima polio sebe i dežurne policajce.

Vesić: Napadač na policajce dva puta nepropisno parkirao

Gradski menadžer Goran Vesić osudio je jučerašnji incident na Starom sajmištu, kada je vlasnik automobila kojem je "Parking servis" zbog nepropisnog parkiranja dva puta uklonio automobil, zapalio sebe i dva policajca.

Vesić je, poručio da niko nema pravo da ugrožava policajce koji rade svoj posao.To nije mali prekršaj, već skandal, naveo je Vesić i dodao da je policajac pokušao da spreči čoveka da se zapali.Kako je objasnio vlasniku automobila je vozilo je prvi put odneto s Topličinog venca jer je bilo parkirano "gotovo potpuno na ulici i sprečavalo odvijanje saobraćaja".Drugi put, dodao je, automobil mu je odnet iz Čubrine ulice, gde je bio parkiran "gotovo na pešačkom prelazu".

"On je došao na Staro sajmište, zatražio da uzme nešto iz automobila, probio rampu i pobegao. Zatim se ponovo nepropisno parkirao u Čubrinoj ulici. Tada je ponovo odnet automobil i ponovo se pojavio na Starom sajmištu sa dve flaše benzina, polio sebe i policajce i zapalio", objasnio je Vesić poželevši brz oporavak policajcima i čoveku koji je izazvao incident.

Gradski menadžer je istakao i da se juče dogodio još jedan incident, kada je osoba pod uticajem alkohola ušla u korisnički servis "Parking servisa" i napala radnicu tog preduzeća."Ta osoba je veliki dužnik tom gradskom preduzeću, nije platila devet ili deset kazni. Postojala je mogućnost reprograma koji je trajao devet meseci, gde se opraštala kamata i deo glavnice. Reprogram je mogao da se potpiše na 36 meseci. Takvu bahatost nećemo tolerisati", istakao je Vesić.

On je podsetio da postoji način na koji se može rešiti situacija ukoliko se bilo koje službeno lice ogreši o dužnost.Prema njegovim rečima, policajci su tu da sprovode zakon, da uvode red, i da niko ne može da radi šta hoće."Komunalnih policajaca ima oko 300 u Beogradu. Oni obavljaju veoma težak posao. Građani iz nekih delova grada se žale i traže više komunalih policajaca.

U nekim delovima grada nema ni policajaca niti komunalnih policajaca. Zato će biti promene zakona i zato će Beograd zaposliti novih 800 komunalnih policajaca", rekao je Vesić.

Gradski menadžer je rekao da Grad Beograd zajedno sa policijom radi na tome da se otvaraju policijske stanice, što će biti slučaj i sa komunalnom policijom, u delovima grada gde ih do sada nije bilo."Tako su recimo veoma pozitivni efekti kada je u Bloku 45 otvorena policijska stanica.

Na jučerašnjoj tribini smo razgovarali o otvaranju policijskih stanica u nekim izdvojenim delovima grada, a to ćemo uraditi i sa komunalnom policijom. Nama je bezbednost prioritet, jer je važno da se ljudi u svom gradu osećaju bezbedno", poručio je Vesić.

Kako kaže, kampanja koja se vodi protiv Komunalne policije, je napad na Skupštinu grada."Ako komunalni policajac uradi nešto što je protivno zakonu, ima načina da se on procesuira. Sa 800 novih komunalnih policajaca i sa više policajaca u Beogradu će biti zaveden red", zaključio je Vesić.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track