Najnovije vesti

MALI: Gradonačelnik Moskve uskoro u Beogradu
Foto: Beoinfo

Dogovor o poseti

MALI: Gradonačelnik Moskve uskoro u Beogradu

Beograd
U najkraćem roku očekuje se dolazak ministra u Vladi Moskve Sergeja Čerjomina, kako bi se dogovorili detalji posete Sobjanjina Beogradu, rekao je Mali i dodao da će tom prilikom biti usaglašen tekst sporazuma Grada Beograda i Vlade Moskve

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin uskoro posetiti Beograd.

Mali se danas sastao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, a glavna tema razgovora bila je poseta gradonačelnika Moskve Beogradu.

"U najkraćem roku očekuje se dolazak ministra u Vladi Moskve Sergeja Čerjomina, kako bi se dogovorili detalji posete Sobjanjina Beogradu", rekao je Mali.

On je dodao da će tom prilikom biti usaglašen tekst sporazuma Grada Beograda i Vlade Moskve, a koji će biti potpisan prilikom posete gradonačelnika glavnog grada Rusije.

Gradonačelnik Beograda je istakao da je dogovoreno da se u narednih nedelju dana definišu konkretni projekti, koji bi bili dogovoreni u oblasti građevinske i prehrambene industrije, industrije lekova, infrastrukture, kao i mogućnost investiranja ruskih kompanija u projekte javno-privatnog partnerstva.

Takođe, razgovarano je i o mogućnosti saradnje u oblasti kulture.Ambasador Čepurin je najavio tri velika projekta, među kojima je i Velika izložba o Prvom svetskom ratu, koja je realizovana u saradnji Francuske, Rusije i Srbije i koja će nakon Moskve i Pariza doći u Beograd.

Pored toga, u narednom periodu u Beogradu se očekuje gostovanje ruskog armijskog ansambala "Aleksandrov", kao i izložba ruskih avangardnih umetnika u Muzeju istorije Jugoslavije.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...