DAR DRAGICE NIKOLIĆ: Školi slana pećina da deca steknu imunitet
Foto: Tanjug Pt

Prva dama u OŠ "Sava Jovanović Sirogojno"

DAR DRAGICE NIKOLIĆ: Školi slana pećina da deca steknu imunitet

Beograd -
Ova osnovna škola postoji 47 godina i bavi se obrazovanjem i vaspitanjem dece sa smetnjama u razvoju
1 / 2 Foto: Tanjug Pt

BEOGRAD - Predsednica Upravnog odbora Fondacije "Dragica Nikolić" Dragica Nikolić posetila je danas Osnovnu školu "Sava Jovanović Sirogojno", kojoj je ta fondacija donirala "Slanu pećinu", najavljujući dalja ulaganja u tu ustanovu.

Ta osnovna škola postoji 47 godina i bavi se obrazovanjem i vaspitanjem dece sa smetnjama u razvoju.Nikolić je napomenula da se Fondacija uvek vraća svojim prijateljima, te da će i ove i narednih godina i dalje ulagati u tu ustanovu, a kako bi deca koja je pohađaju imala sve potrebne uslove.

Foto: Tanjug Printscreen
Foto: Tanjug Printscreen

Podsetivši da je Fondacija krenula u realizaciju donacije "Isceliteljskog parka" u toj osnovnoj školi, u okviru čega je krenula sadnja prvih drveća, a da sledi i realizacija muzičkog i terapijskog vrta, kao i sređivanje ograde, Nikolić je kazala da će "Slana pećina" pomoći deci da steknu imunitet."To je ono što radi Fondacija svojim prijateljima i to je nešto što će da se nastavi sledeće i narednih godina", kazala je supruga predsednika Srbije.

Kako je objašnjeno, so kojom je obložena "Slana pećina" i stalna temperaturna vlažnost utiču na mikroklimu pogodnu za lečenje problema respiratornog trakta, a boravak u toj pećini daje mogućnost, osim dobrobiti po zdravlje, za realizaciju edukativnih sadržaja, kao i atkivnosti stimulacije svih čula i igru.

Foto: Tanjug Printscreen
Foto: Tanjug Printscreen

Direktor te ustanove Salim Goranac zahvalio se Fondaciji i Nikolićevoj na donaciji, navodeći da to mogu da čine samo ljudi sa velikim humanitarnim srcem."Veliko hvala Dragici Nikolić i Fondaciji. Dragica Nikolić je u potpunosti shvatila šta znači inkluzija", rekao je Goranac i najavio da je u izradi i centralno-motorno- integrativni tretman, koji je veoma bitno za decu sa autizmom i višestrukom ometenošću, soba za terapije sa masažom...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track