Uređenje i sanacija javne garaže Pionirski park
Foto: Promo

Renoviranje

Uređenje i sanacija javne garaže Pionirski park

Beograd -
Obnovljene su silazno-uzlazne rampe, očišćena i ofarbana ostrva oko parking automata kod naplatnih rampi, kao i stubovi saobraćajnih znakova

BEOGRAD - U okviru radova na uređenju garaže "Pionirski park", u toku je sanacija zidova kod trećeg izlaza garaže, kao i obeležavanje parking mesta i smera kretanja i postavljanje novih stubića, a do kraja nedelje biće postavljene i nove metalne klupe u prostoru kod naplatnih stanica i novo sferno ogledalo.

Kako je saopštio "Parking servis", do sada su obnovljene silazno-uzlazne rampe, očišćena i ofarbana ostrva oko parking automata kod naplatnih rampi, kao i stubovi saobraćajnih znakova. Takođe, postavljene su i nove table upozorenja na ulazu i izlazu, kao i na stepeništu garaže, koje skreću pažnju korisnicima na preglednost raskrnice, moguć klizav pod ili nizak plafon.

Renovirani su i javni toalet, stepenište za pešake, blagajna i vrata na svim nivoima garaže, a postojeća rasveta zamenjena je novom, dok su dva protivpožarna izlaza okrečena. Za kraj radova, koji su počeli 1. aprila, planirana je sanacija izlaza iz tunela garaže.

Direktor "Parking servisa" Andrija Čupković iz najavio je da će, po završetku radova, započeti rekonstrukciju sistema za ventilaciju, sistema za upozorenje od požara i zamenu vodovodnih cevi."Javne garaže u Beogradu sam zatekao u katastrofalnom stanju.

Parking servis će ove godine, umesto da ulaže sredstva u nove garaže, morati najpre da sanira postojeće", rekao je Čupković.

On je precizirao da to ne znači da neće biti novih parking mesta, već da će sanacije biti prioritet.Na osnovu analize stanja, Građevinski fakultet u Beogradu zaključio da je neophodna i sanacija garaža "Obilićev venac", "Zeleni venac", i "Masarikova", tako da će "Parking servis" radove u tim garažama započeti na leto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track