SVEČANA SEDNICA: Danas godinu dana rada beogradske vlasti
Foto: Marina Lopičić

Stari dvor

SVEČANA SEDNICA: Danas godinu dana rada beogradske vlasti

Beograd -
Gradonačelnik će sumirati rezultate rada gradske vlasti, a o njima će govoriti i gradski menadžer Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović

BEOGRAD - Godinu dana rada beogradske vlasti navršava se danas kada će u Starom dvoru biti održana svečana sednica Gradskog veća kojom će predsedavati gradonačelnik Siniša Mali.

Gradonačelnik će sumirati rezultate rada gradske vlasti, a o njima će govoriti i gradski menadžer Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, pomoćnici gradonačelnika Irena Vujović i Borko Milosavljević, glavni urbanista Milutin Folić, gradski sekretari i članovi Veća.

Svečanoj sednici Gradskog veća, koja će biti otvorena za javnost, prisustvovaće i direktori gradskih javnih i komunalnih preduzeća.Mali je u sredu istakao da je ponosan na sve što je urađeno u proteklih 12 meseci, kao i da je godišnjica rada gradske vlasti prilika da se građanima predstavi sve što je postignuto i što je u planu.

"Nemamo šta da krijemo. Ponosni smo na rezultate i na sve što smo uradili za prethodnih 12 meseci", naveo je Mali i dodao da su postavljeni čvrsti osnovi za dalji razvoj grada.Sumirajući rezultate rada gradske vlasti u prvih godinu dana, Mali je ranije rekao da su investicije ključ uspeha i najvažnija stvar za budućnost Beograda i njegov održiv razvoj.

On je naveo da je, između ostalog, zadovoljan rezutatima koji su postignuti na smanjenju deficita, ukidanju nepotrebnih troškova, odgovornijem ponašanju zaposlenih u Gradskoj upravi, rešavanju manjka mesta u vrtićima.

U isto vreme, nije u potpunosti zadovoljan napretkom u konsolidaciji poslovanja GSP "Beograd".Ističući da je 2014. godina bila izuzetno teška, kako zbog problema koje je ostavila prethodna vlast, tako i zbog katastrofalnih poplava, Mali je naveo da se nadležni "nisu uplašili izazova", već su probleme rešavali jedan po jedan.

U tom kontekstu, rekao je da je 2013. u nasleđe ostavljen rekordan budžetski deficit od 20,25 odsto, koji je za godinu dana prepolovljen, a cilj je da ove godine bude smanjen na 6,5 odsto i da do kraja 2016. godine konsolidacija javnih finansija bude u potpunosti završena.

Mali je napomenuo i da se neće odustati od konsolidacija javnih finansija i kontrole troškova.Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda održana je 23. aprila prošle godine, a Mali je dan kasnije izabran za gradonačelnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track