Nikodijević: Handkeu uručenje Povelje počasnog građanina na Spasovdan
Foto: Fonet

Potvrdio dolazak u Beograd

Nikodijević: Handkeu uručenje Povelje počasnog građanina na Spasovdan

Beograd -
U pismu predsedniku Skupštine grada slavni pisac se izvinio zbog nemogućnosti da prisustvuje ceremoniji dodele Povelje počasnom građaninu, koja je upriličena 17. aprila, u okviru obeležavanja Dana Beograda

BEOGRAD - Svetski pisac i humanista Peter Handke potvrdio je dolazak u Beograd na Spasovdan, 21. maja, kada će mu biti uručena Povelja počasnog građanina grada Beograda, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

– Grad Beograd se trudi da prepozna one građane koji su nešto uradili za ovaj grad i odatle i potiču nagrade Grada Beograda. Upravo u liku Handkea prepoznali smo njegov izuzetan doprinos afirmaciji dobrog glasa o Srbji i srpskom narodu, koji vrli često nije mogao da dopre do svetske javnosti. Srpski narod nema mnogo prijatelja u svetu, a Handke je sigurno jedan od njih. Inicijativu da se Peter Handke proglasi počasnim građaninom našeg grada podnela je Zadužbina Miloša Crnjanskog, između ostalog, i zbog njegove solidarnosti sa građanima Beograda i Srbije pokazane u teškim trenucima za naš grad i zemlju – istakao je Nikodijević.

U pismu predsedniku Skupštine grada slavni pisac se izvinio zbog nemogućnosti da prisustvuje ceremoniji dodele Povelje počasnom građaninu, koja je upriličena 17. aprila, u okviru obeležavanja Dana Beograda.

Nikodijević je podsetio da je Skupština Beograda usvojila odluku da se zvanje počasnog građanina dodeli Peteru Handkeu, Nikiti Mihalkovu i Torvaldu Stoltenbergu.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track